Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп заплаши, че ще спре финансовата помощ на САЩ за палестинците

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила призна, че мирният развой в Близкия изток е в невъзможност и заплаши, че ще спре американската финансова помощ за палестинската самостоятелна власт, съобщи Асошиейтед прес.

"Плащаме на палестинците СТОТИЦИ МИЛИОНИ ДОЛАРИ годишно и не получаваме нито благодарност, нито почитание. Те даже не желаят да договарят за прекомерно закъснелия кротичък контракт с Израел ", написа Тръмп в Туитър. "Ние изтеглихме от масата Ерусалим - най-тежката част от договарянията, и по тази причина Израел ще би трябвало да се отплати с повече. Но защото палестинците не желаят да договарят за мир, за какво въобще да им вършим в бъдеще такива масирани заплащания? ", продължи да туитва президентът на Съединени американски щати.

АП припомня, че той от дълго време показваше подготвеност да посредничи за мир в Близкия изток, с цел да се реализира "окончателна договорка ".

Тръмп разгневи мнозина в Близкия изток, когато разгласи предходната година, че Съединени американски щати признават Ерусалим за столица на Израел и ще реалокират там посолството си. С тази серия от туитове президентът мълчешком призна, че решението му за Ерусалим проваля проектите на неговото държавно управление да възобнови мирния развой сред израелци и палестинци, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР