Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Президентът Тръмп потвърди плановете си за пълно изтегляне на американските войски от Ирак

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския още веднъж удостовери проектите си да изтегли всички американски войски от Ирак колкото се може по-скоро, заяви Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Тръмп направи това изказване по време на среща с иракския министър председател Мустафа ал Казими в Белия дом в четвъртък, на която двамата разискаха способи за преодоляване на проиранските милиции в страната и за битка с непрекъснатата опасност от "спящи кафези " на Ислямска страна.

"Ние чакаме деня, в който няма да бъде нужно да сме там ", сподели Тръмп. Той съобщи, че американските сили ще се изтеглят скоро и изрази вяра, че те ще оставят страна, която ще бъде в положение да се отбранява сама.

На въпрос за графика на американското евакуиране, Тръмп се обърна към държавния секретар Майк Помпейо, който отговори: "Президентът е декларирал ясно, че желае да понижим нашите сили до минимално ниво колкото се може по-скоро. Това е задачата, която той ни е сложил, и ние работим с иракчаните да я осъществим ".

В момента в Ирак има над 5000 американски военнослужещи. Миналия месец почитан американски военачалник сподели, че счита, че Съединени американски щати ще запазят по-ограничено, само че трайно наличие в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР