Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше обвинен от Европейския съюз

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше обвинен от Европейския съюз
Коментари Харесай

ЕС трябва да се подготви за най-лошия сценарий при Доналд Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше упрекнат от Европейския съюз в създаването на нова американска теория, в която „ няма другари, а единствено врагове “, написа английският вестник The Guardian, представен от организация " Фокус ".
Преди това, което наподобява като буреносна среща на върха на НАТО през идната седмица – и с водачите на Европейски Съюз, събиращите се в Брюксел, с цел да обсъдят разрастващата се трансатлантическа комерсиална война, измежду други въпроси – най-висшестоящите представители на Блока показаха дълбокото си безпокойствие за бъдещето.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че Европейски Съюз към този момент би трябвало да се приготви за най-лошото, поради политиките на Тръмп. Туск възнамерява да влезе в полемики с водачите на 28-те страни членки в четвъртък.
Имайки поради идната комерсиална война, решението на Съединени американски щати да се отдръпват от съглашението с Иран и Парижкото съглашение за климата, както и непрекъснатите офанзиви върху европейски съдружници поради по-малките им разноски за защита, има терзания в Брюксел за дълготрайната непоклатимост на връзките. Наистина всява боязън фактът, че смяната на Съединени американски щати в държанието може да надмине президентския мандат на Доналд Тръмп. Също по този начин има и терзания измежду английски представители в Уестминстър върху външната политика на Тръмп, в частност неговата идна среща с съветския президент Владимир Путин. Висшестоящ консултант в Кремъл съобщи в сряда, че мястото и времето на срещата са били контрактувани и те ще бъдат оповестени в четвъртък.
В писмата с предложения към водачите на страните от Европейски Съюз преди срещата на върха, Туск написа, че „ трансатлантическите връзки са под голям напън, поради политиките на президента Тръмп “. Висшестоящ член от Европейски Съюз е добавил: „ Все повече и повече се тормозим, че това не са единствено произшествия. Започва да наподобява като скица. Схемата на американска теория, в която няма другари, а единствено врагове “.

Припомняме, че Съединени американски щати постановиха наказателни мита върху вноса на европейска стомана и алуминий на съображение националната си сигурност. Европейски Съюз дадоха отговор с налагането на „ ребалансиращи ограничения “, които удариха към 2.8 милиарда евро (3.25 милиарда долара) от американско-произведени артикули.
В отговор Тръмп предизвести през последните дни, че проучване за хипотетичните изкривени търговски връзки с коли, в които немските производители се счита че имат преимущество, скоро ще бъде оповестено. По-рано американският президент съобщи, че би желал дейно да забрани продажбите на „ Мерцедес “, „ Ауди “ и други немски коли.
Доналд Туск, от своята страна, в писмото си до водачите съобщи, че „ за жалост, раздялите минават оттатък търговията “. Той сподели: „ Моето поверие е, че до момента в който се надяваме на най-хубавото, би трябвало да сме подготвени да подготвим нашият Съюз за най-лошия вид “.
По-рано през този месец Тръмп насочи невиждана офанзива към държавното управление на Ангела Меркел, пишейки в обществената мрежа Twitter, че „ народът на Германия се обръща против водачеството си, откакто миграцията раздрусва към този момент нежната берлинска коалиция “.
Докато Брюксел търси намиране на консенсус измежду членовете си за това по какъв начин да се оправи с миграцията от Африка и другаде, Туск написа: „ Има гласове в Европа и в света, които настояват че нашата неефективност в поддържането на външните граници е характерен белег на Европейския съюз или – по-обхватно – на демократичната народна власт.
„ Видяхме основаването на нови политически придвижвания, които оферират елементарни отговори на най-сложните въпроси. Прости, радикални и привлекателни. Миграционната рецесия им даде възходящ брой причини. Все повече и повече хора стартират да имат вяра, че единствено хубавичко власт, антиевропейска и антилиберална по дух, с наклонност към очевиден авторитаризъм, е способна да спре вълната от незаконната имиграция. Ако хората им имаха вяра, че единствено те могат да предложат дейно решение на миграционната рецесия, те ще повярват и на всичко друго, което кажат. Залозите са доста високи. И времето е малко “, написа още Доналд Туск в писмото си.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е поканен официално във Вашингтон, с цел да разиска комерсиалните връзки, макар че представител в Брюксел съобщи, че към момента не е конкретизирана дата. Тръмп назова Юнкер „ жесток “ по време на скорошната среща на Г-7, където президентът на Съединени американски щати изглеждаше решен да се изолира от Западните си съдружници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР