Президентът на САЩ ДжоБайдън заяви, че не знае какво е

...
Президентът на САЩ ДжоБайдън заяви, че не знае какво е
Коментари Харесай

Байдън заяви, че не знае какво е съдържанието на поверителните документи

Президентът на Съединени американски щати ДжоБайдън съобщи, че не знае какво е наличието на поверителните документи, датиращи от времето, когат о той е бил вицепрезидент на Барак Обама и открити в един от кабинетите, които от време на време той е употребявал за работа, предадоха международните организации.

" Предупредиха ме за това изобретение и аз бяха сюрпризиран да науча, че документи, имащи отношение към държавното управление, са били отнесени в това бюро. Но не знам какво е наличието на документите ", съобщи Байдън в коридорите на тристранната среща на върха с водачите на Мексико и Канада, състояща се в мексиканската столица.

Той разясни, че неговите юристи ще сътрудничат изцяло при прегледа на тези документи и изрази вяра, че този обзор ще завърши скоро.

Документите бяха открити, когато юристите на Байдън са разчиствали кабинета му в университета в Пенсилвания, разясни Байдън. Веднага щом юристите са установили, че някои от документи са конфиденциални, те са създали нужното, свързали са се с държавните архиви, с цел да им ги предадат, описа президентът, добавя Българска телеграфна агенция.
 
Малък брой поверителни документи са били открити в долап, който е бил заключен в центъра " Пен Байдън ", мозъчен концерн, обвързван с университета в Пенсилвания, описа в понеделник юридическият консултант на президента Ричард Саубър. " Документите не са били обект на каквото и да е търсене или условие от страна на управляващите преди този момент и са били предадени към този момент на службата по архивите ", добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР