Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Президентът на САЩ Джо Байдън ще посети Европа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в ще бъде от 9 до 13 юли на обиколка в Европа, където ще взе участие в срещата на върха на НАТО, съобщи Франс прес, като се базира на Белия дом.

Байдън ще отиде първо в Лондон. Там той ще се срещне с английския крал Чарлз III и с премиера Риши Сунак, с цел да " укрепи тесните връзки " сред Обединеното кралство и Съединените щати, заяви през днешния ден прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

След това президентът на Съединени американски щати ще взе участие в срещата на върха на НАТО в литовската столица Вилнюс на 11 и 12 юли. В края на обиколката си той ще посети Финландия, където на 13 юли в столицата Хелзинки ще има среща с водачите на северните страни.

Финландия се причисли тази година към НАТО. Кандидатурата на Швеция, която кандидатства дружно с нея, обаче е блокирана от Турция и Унгария. Очаква се Байдън да обсъди въпроса с шведския министър председател Улф Кристершон в сряда в Белия дом, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР