Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че очаква да се

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че очаква да се
Коментари Харесай

Байдън ще се срещне във вторник с лидерите на Конгреса

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че чака да се срещне във вторник с водачите на Конгреса за диалози по проект за повишение на тавана на държавния дълг и отбягване на пагубен дефолт, съобщи Ройтерс.

Президентът съобщи в неделя, че е оптимист за диалозите.

Той трябваше да се срещне с конгресмени в петък, само че срещата бе отсрочена.

В момента демократите и републиканците в Конгреса не съумяват да се спогодят за повишение на тавана на държавния дълг и в случай че патовата обстановка продължи прекомерно дълго, това може да докара до дефолт на Съединени американски щати това лято, което ще е самобитен казус.

Министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън назова разногласието " по-труден " от преди, само че изрази вяра, че ще бъде открито решение, добавя Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица Йелън съобщи пред конгресмените, че Министерството на финансите може да изчерпи парите си за заплащане на всички държавни сметки още на 1 юни, в случай че Конгресът не увеличи лимита на дълга.

Президентът демократ Джо Байдън упорства, че Конгресът има конституционното обвързване да увеличи тавана на дълга без условия, с цел да финансира авансово утвърдени разноски. Републиканците, които управляват Камарата на представителите, желаеха огромни бюджетни съкращения, с цел да дадат единодушието си.

За разлика от множеството развити страни, Съединени американски щати дефинират таван на сумата, която могат да заемат. Тъй като държавното управление харчи повече, в сравнение с взема, законодателите би трябвало от време на време да покачват този таван.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР