Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че може да откаже

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че може да откаже
Коментари Харесай

Провалените разговори за дълга разколебаха Байдън за участие в срещата на Г-7

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че може да откаже да пътува в чужбина, в това число присъединяване в срещата на върха на страните от Г-7, в случай че обстановката с държавния дълг не бъде позволена. Срещата на Байдън с водачите на Конгреса на Съединени американски щати по въпроса за повдигането на тавана приключи безуспешно.

Ръководителят на Белия дом, след диалозите, изрично се опълчи на концепцията за дефолт, като сподели, че " е дал да се разбере по време на нашата среща, че дефолтът не е алтернатива ". Той акцентира, че при положение на банкрут " нашата стопанска система ще изпадне в забележителна криза ".  " Ако към момента не сме разрешили този въпрос и крайните периоди щяха да съвпаднат с времето на моето неявяване, няма да отида. Бих останал, до момента в който това завърши ", сподели Байдън. „ Оставам зает с идеята и явно това е най-важната точка от дневния ред “, добави той. Президентът обаче означи, че анулацията на пътуванията към момента е „ малко евентуална “.  Министърът на финансите Джанет Йелън уведоми законодателите предходната седмица, че Съединени американски щати може да изпаднат в несъстоятелност до 1 юни.

Президентът би трябвало да участва на срещата на водачите на Г-7 в Хирошима на 19-21 май, по-късно да посети Австралия на 24 май за срещата на върха на Четворния разговор за сигурност (Quad) и да спре и в Папуа Нова Гвинея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР