Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е предупредил руския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е предупредил руския
Коментари Харесай

Байдън: Предупредил съм Путин да не пипа ядреното копче - Свят

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е предизвестил съветския деспот Владимир Путин за по-сериозни последствия, в случай че Русия употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

Това съобщи американският държавен глава в изявление за тв канала CBS.

По думите му той персонално е предизвестил Путин до какви последици би довел сходен ход.

" Не го правете. Не го правете. Не го правете. Това ще промени облика на войната (в Украйна - УНИАН) в нещо, което не се е случвало от Втората международна война насам ", споделил Байдън на Путин.

Американският президент подчертал и че следствията ще са неизбежни.

" Те (Путин и неговият режим) ще се трансфорат в най-големите изгнаници в света. И според от мащаба на това, което ще създадат, ще бъде избран и отговорът ", добави президентът на Съединени американски щати.

В същото време американският водач не посочи какъв ще бъде отговорът, само че означи, че сигурно ще има " последици " за Русия.

По-рано американският военачалник Бен Ходжис съобщи, че при положение, че Русия употребява нуклеарно оръжие в Украйна, Съединените американски щати няма да могат да останат настрани. В същото време той счита, че сходен сюжет е малко евентуален.

" Те нямат каквото и да е действително преимущество на бойното поле, а за Съединени американски щати би било невероятно да стоят настрана и да не реагират. А и не мисля, че Путин или най-близките му съветници са самоубийци ", заяви Ходжис.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР