Президентът на САЩ Джо Байдън за пореден път допусна гаф,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън за пореден път допусна гаф,
Коментари Харесай

Байдън пак обърка! Украинският град Херсон стана иракския Фалуджа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън за следващ път позволи гаф, откакто сподели, че съветските войски се изтеглят от град Фалуджа в Ирак, до момента в който разясняваше обстановката в украинския град Херсон.

„ Мисля, че подтекстът е, че без значение дали те се изтеглят от Фалуджа, т.е. от град Херсон, съветските сили се изтеглят от източната страна на река Днепър “, сподели Байдън, до момента в който отговаряше на репортерски въпрос дали Украйна е подготвена да стартира договаряния с Русия. Последният гаф на Байдън пристигна, откакто командирът на съветските сили Сергей Суровикинон разгласи, че е наредил на войските си да се отдръпват града.

Biden: “Whether or not [the Russians are] pulling back from Fallujah and the, I mean... ”

Reporter: “Kherson. ”

Biden: “Kherson, the city of Kherson. ”
— RNC Research (@RNCResearch)
През ноември и декември 2004 година Фалуджа беше мястото на най-кървавия градски спор, който американските сили са водили след войната във Виетнам и е необятно запомнен като основен миг от американската инвазия в Ирак.

Приблизително 12 000 американски бойци са се сражавали в борбата, 82 от които са били убити, до момента в който към 600 са били ранени, съгласно Пентагона. Съединени американски щати убиха към 2000 бунтовници в борбата и плениха други 1200, пресметнаха военни чиновници, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР