Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник апелира рационалните републиканци

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник апелира рационалните републиканци
Коментари Харесай

Байдън призова за законодателни промени за оръжията след клането в Тексас

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в понеделник моли рационалните републиканци да лимитират оръжията с висок диаметър и да подхващат други стъпки за попречване на по-масови стрелби, като това в гимназия от последната седмица, заяви " Ройтерс ".

Изявлението му бе направено ден, откакто той направи посещаване в Увалде, щата Тексас, където даде обещание на локалните поданици дейности за справяне с насилието.
 Проверяват дейностите на полицията след клането в Тексас
Проверяват дейностите на полицията след клането в Тексас

19 деца и учители починаха при стрелбата в Увалде

" Нещата станаха толкоз зле, че всички стават по-рационални за това, сподели Байдън пред кореспонденти, до момента в който се връщаше от пътуването си през уикенда, с цел да уважи паметта на 19 деца и двама учители , убити предходната седмица при най-тежката всеобща пукотевица в учебно заведение в страната за десетилетие. Идеята за тези оръжия с висок диаметър - просто няма рационална основа за това във връзка с самоотбрана, лов ", сподели Байдън.

Съединените щати станаха очевидци на стотици кланета с доста жертви през последните години и сходни кръгове от диалози във Вашингтон за това по какъв начин да ги понижат, не доведоха до дейности от страна на Конгреса. Двете партии остават надълбоко разграничени, като демократите на Байдън са отворени за нови ограничавания върху покупките на оръжие, до момента в който републиканците ревниво пазят обширна визия за правата на оръжие.
 И след касапницата в Тексас Тръмп залага на оръжията
И след касапницата в Тексас Тръмп залага на оръжията

Джо Байдън желае бързи ограничения

Въпросите остават съвсем седмица, след като 18-годишен простреля баба си, преди да се насочи към началното учебно заведение в южен Тексас, въоръжен с полуавтоматична пушка AR-15, с цел да убие 21 души и рани минимум 17 други.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата проверява дейностите на полицията при оправянето с нещастието.

Органите на реда бяха упреквани от обществеността за мудни дейности и може да се повдигне обвиняване за това.
 След стрелбата в Тексас: Байдън зове за опълчване на оръжейното лоби
След стрелбата в Тексас: Байдън зове за опълчване на оръжейното лоби

" Защо сме подготвени да живеем с тази кланица? ", пита президентът

Местната полиция е изчакала близо час, макар че децата са продължавали да се обаждат на 911, молейки се за помощ, преди тактически екип на граничния патрул на Съединени американски щати да нахлуе и да убие стрелеца.

Някои демократи от Тексас също по този начин желаят настрана следствие на ФБР.

Жителите на опустошения град приканиха Байдън да " направи нещо ", до момента в който той посети в неделя и участва на мемориал в учебното заведение, преди да се срещне със фамилиите и лицата за първа помощ.

" Ще го създадем ", сподели Байдън.

Байдън поддържа голям брой дейности, в това число възобновяване на възбраната за щурмови оръжия, наложена през 90-те години на предишния век, както и инспекции. Но президентът, чиито демократи управляват единствено тясно Конгреса, уточни лимитираната власт на изпълнителните дейности и прикани законодателите да работят.

Демократите се нуждаят от поддръжката на 10 републикански сенатори , с цел да одобряват някакъв закон.

Очаква се диалозите, водени от сенатор демократ Крис Мърфи от Кънектикът и републикански сенатор Джон Корнин от Тексас, да продължат тази седмица. Но Конгресът е в отмора до 6 юни, което покачва риска, че инерцията в тези последни договаряния ще изчезне.
 Стрелецът от Тексас предизвестил във Фейсбук за нападението
Стрелецът от Тексас предизвестил във Фейсбук за нападението

Той изпратил три известия в обществените мрежи

Някои щати, в това число тези като Флорида и Кънектикът, които са изправени пред всеобща пукотевица, настрана се пробваха да се оправят с някои промени в закона за оръжията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР