Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Калифорния със

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна в Калифорния със
Коментари Харесай

Байдън се срещна с вдовицата и дъщерята на Навални

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна в Калифорния със брачната половинка и дъщерята на съветския опозиционер Алексей Навални, заяви Ройтерс в четвъртък.

Новината идва дни откакто екипът на Навални Опозиционерът излежаваше 19-годишна присъда за " екстремизъм " в наказателната колония " Полярен вълк ", която се намира оттатък Полярния кръг.

" Той беше човек с необикновен кураж и е изумително по какъв начин брачната половинка и щерка му препредават това ", сподели Байдън, откакто се срещна със брачната половинка на Навални Юлия и щерка му Даша.

Според известие на Белия дом по време на срещата президентът е подчертал, че " наследството на Алексей ще продължи посредством хората в Русия и по света, които скърбят за загубата му и се борят за независимост, народна власт и човешки права ".

Байдън също по този начин удостовери известията от последните дни, че в петък Съединени американски щати ще разгласят нови огромни наказания против Русия във връзка със гибелта на Навални, репресиите в страната и войната против Украйна.

Санкциите идват ден преди навършването на двората годишнина от началото на войната на 24 февруари 2022 година По-рано Англия също против Русия по този мотив.

По-рано Юлия Навалная и неколкократно упрекна за гибелта му съветския президент Владимир Путин. През последните години Навалная също стана изявен критик на Кремъл. По нейни думи през трите години в наказателни колонии, където Навални излежаваше присъдата си, е бил малтретиран и държан в изолатор в ужасяващи условия. Тя се закани, че проверяващият екип на Навални ще разкрие всичко за гибелта му.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР