Президентът на САЩ Джо Байдън се очаква да назначи бизнесмена

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се очаква да назначи бизнесмена
Коментари Харесай

Кой е Джеф Зайънтс, новият началник на канцеларията на Белия дом

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се чака да назначи предприемача и някогашен координатор за ограниченията за битка с КОВИД-19 Джеф Зайънтс за шеф на канцеларията на Белия дом. Той ще бъде вторият човек на тази служба при ръководството на Байдън и ще размени досегашния титуляр на поста Роб Клайн, който се отдръпва, откакто беше на него в продължение на две години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Зайънтс, богат държавен представител от Демократическата партия с опит в областта на бизнес ръководството, поема щафетата в миг, когато държавното управление се готви да даде трилиони долари по линия на подкрепени от Байдън законопроекти, само че и в миг, когато 80-годишният президент се готви да се кандидатира за втори мандат.

КОЙ Е ДЖЕФ ЗАЙЪНТС

Зайънтс, който беше заместник-председател на екипа на Байдън при прехода в ръководството след изборите през 2020 година, е заемал длъжности, свързани с бюджетните и стратегическите въпроси в администрациите на Байдън и на Барак Обама.

При президента Барак Обама той беше шеф на Националния стопански съвет и краткотраен началник на Административно-бюджетното ръководство на Белия дом. Зайънтс оглави и екип, който имаше за задача да поправи дефектите в единния портал за здравно обезпечаване healthcare.gov след пагубния неуспех при стартирането на уеб страницата, на който жителите можеха да аплайват за подкрепяне по знаковия закон на Обама за налично опазване на здравето, станал прочут като " Обамакеър ".

При Байдън Зайънтс стана координатор за ограниченията против КОВИД-19, само че предходната година беше изтеглен от поста за вероятно да бъде употребен на друга служба при вероятни кадрови промени в Белия дом след междинните избори.

На Зайънтс се приписва заслугата за триумфите на имунизационната акция против коронавирус, вследствие на която към началото на декември 2021 година над 65 % от имащите право на ваксина бяха изцяло ваксинирани. Но държавното управление беше подложено на критика, че не поставя задоволително старания за увеличение на потенциала за тестване за коронавирус и за противопоставяне на акцията против носенето на маски, подета от републиканците в разгара на Омикрон вълната на ковид. От началото на пандемията от КОВИД-19 в Съединени американски щати починаха над 1,1 милион души.

КАКВО Е РАБОТИЛ ЗАЙЪНТС В БИЗНЕС СРЕДИТЕ

Зайънтс, който е мултимилионер, е бил ръководител и изпълнителен шеф на " Адвайзъри Борд " (The Advisory Board), консултантска компания в региона на образованието и опазването на здравето. Бил е и ръководещ сътрудник в капиталовото сдружение " Портфолио Лоджик " (Portfolio Logic). Визитката му включва и председателство на Управителния съвет на Националния медицински център по детски заболявания (една от водещите педиатрични лечебни заведения в САЩ) и участие в Управителния съвет на Facebook.

КАКВИ СА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА НАЧАЛНИКА НА КАНЦЕЛАРИЯТА

Началникът на канцеларията на Белия дом е нещо като изпълнителен шеф на държавното управление. Той се занимава с оперативната активност на американското президентство, следи за осъществяването на политиката на президента и служи за връзка сред обособените министри в кабинета.

МЕНИДЖМЪНТ, А НЕ ПОЛИТИКА

Опитът на Зайънтс в бизнеса и държавната администрация ще му бъде потребен като шеф на канцеларията предвид на това, че през оставащите две години от мандата си държавното управление " Байдън " ще се занимава с осъществяването на стратегиите и законопроектите, признати през предходните две години, като да вземем за пример Закона за понижаване на инфлацията и Закона за вложения в инфраструктурата и поощряване на заетостта.

Зайънтс има славата на човек, който умее да взема решение проблеми и да осъществя управнически стратегии, което може да го направи много подобаващ за настоящия стадий от мандата на Байдън.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР