Президентът на САЩ Джо Байдън призова Републиканската партия и Демократическата

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова Републиканската партия и Демократическата
Коментари Харесай

Байдън призова Конгреса да ограничи влиянието на големите технологични компании

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Републиканската партия и Демократическата партия да преодолеят дългогодишната политическа невъзможност и да одобряват закони, които да лимитират въздействието на огромните софтуерни компании, съобщи Агенция Франс Прес.

Съединените щати са дом на международните софтуерни колоси „ Apple “, „ Гугъл “, „ Amazon “ и „ Meta “, само че изостават от държавните управления в Европа и Азия в правенето на по-модерни правила за ограничение на тяхното въздействие и власт.

" Рисковете, които тези компании съставляват за елементарните американци, са ясни ", съобщи Байдън в публикация, оповестена в " Уолстрийт джърнъл ".

" Време е да стартираме да действаме и да създадем нещо ", сподели той.

Повечето от ограниченията против огромните софтуерни компании в Съединените щати са подхванати от щатските и локалните управляващи или от национални регулаторни органи като Федералната комерсиална комисия или Министерството на правораздаването.

Байдън съобщи, че администрацията му се стреми да прокара законодателство против Big Tech в няколко посоки, в това число във връзка с отбраната на персоналните данни, и че поддържа възбрана на целевата реклама за деца.

Байдън също по този начин настоя за по-справедлива конкуренция, при която " дребните и междинните предприятия, бизнесмените - да могат да се конкурират при равни условия с най-големите компании ".

" Следващото потомство велики американски компании не би трябвало да бъде задушавано от преобладаващите оператори, преди да са имали опция да започват ", добави той.

Подобен антитръстов закон се преглежда като отдалечен късмет, защото републиканците не желаят да попречат на огромните бизнеси.

Големите софтуерни компании лобираха интензивно през последните години, с цел да противодействат на всевъзможен подтик за приемане на закон във Вашингтон.

Според отчет от декември на неправителствената организация „ Public Citizen “ софтуерните колоси и техните съдружници са похарчили 277 млн. $ за лобиране през последните две години. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР