Президентът на САЩ Джо Байдън призова членовете на Конгреса на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова членовете на Конгреса на
Коментари Харесай

Стига. Байдън поиска от Конгреса на САЩ да засили контрола над оръжията в страната


Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани членовете на Конгреса на Съединени американски щати да забранят щурмовите оръжия, да разширят инспекциите на искащите да си купят оръжие и да вкарат по-сериозни ограничения, свързани с контрола на притежанието в страната. В послание към нацията от Белия дом той изиска от конгресмените и сенаторите да вземат отношение към поредицата от всеобщи стрелби, които взеха десетки жертви в последните седмици.

В края на май 19 деца и двама възрастни починаха, откакто в американския щат Тексас. Престрелки с жертви в последните седмици имаше и в Ню Йорк и Оклахома.

„ За Бога, какъв брой още касапници сме подготвени да приемем “, сподели Байдън в едвам третото си послание към нацията от встъпването му в служба през 2021 година

Сред настояванията, които президентът предложи, са повишението на минималната възраст за закупуване на оръжие от 18 на 21 години, както и цялостната възбрана на щурмовите оръжия. Той изиска и повдигането на отбраната, с която се употребяват производителите, които не носят отговорност при положение, че бъде осъществено принуждение с техни артикули. Подобни оферти за законодателни промени от години се блокират в двете камари на Конгреса, главно от представители на Републиканската партия.

Съединени американски щати са водачи по максимален брой смъртни случаи от огнестрелно оръжие измежду развитите и разрастващите се страни в света. Втората корекция в Конституцията на Съединени американски щати дава правото на американските жители да имат оръжие. Близо 1/3 от цялото възрастно население признава, че разполага с такова по данни на изследователския център „ Пю “.

Темата с ограничението на притежанието на оръжия се чака да бъде централна в идните избори за сенатори и конгресмени през есента, дружно с инфлацията, правата на дамите за аборт и други

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР