Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна на визита в Лондон.

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна на визита в Лондон.
Коментари Харесай

Байдън кацна в Лондон. Първа среща с краля

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде на аудиенция в Лондон. Той ще се срещне през днешния ден с премиера Риши Сунак на Даунинг Стрийт 10 и ще беседва за климатичните промени с крал Чарлз Трети в Уиндзорския замък, съобщи Ройтерс.

-->
Самолетът на Байдън кацна на летище " Станстед ", а оттова президентът се качи на хеликоптер, с който бе откаран в центъра на Лондон. Днес Байдън ще срещне Чарлз за пръв път след коронацията му. За последно президентът на Съединени американски щати бе в Уиндзорския замък през юни 2021 година, когато пи чай с майката на Чарлз, кралица Елизабет Втора, и двамата разискаха значими тематики от интернационалния дневен ред.

След Обединеното кралство Байдън ще отиде във Вилнюс за срещата на върха на НАТО, на която алиансът ще покаже взаимност с Украйна в битката ѝ против Русия, макар че Киев към момента няма да бъде признат за негов член.

Кандидатурата на Швеция за НАТО ще е измежду топ тематиките на форума. Турция и Унгария не престават да блокират пътя за участие на скандинавската страна.

Последната спирка от програмата на Байдън ще бъде Хелзинки за диалози с управлението на най-новата страна членка на НАТО - Финландия, и ще взе участие във конгрес с водачите на северните страни - Финландия, Норвегия, Швеция, Дания и Исландия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР