Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди позицията си, че Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди позицията си, че Владимир
Коментари Харесай

Байдън: Владимир Путин не бива да остава на власт

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удостовери позицията си, че Владимир Путин не трябва да остава на власт. Той разясни, че думите му са израз на моралното му отвращение, а не на смяна в политиката на Белия дом - Съединени американски щати нямат желание да подхващат дейности за свалянето на Путин.

" Просто показах възмущението си. Той не би трябвало да остава на власт, тъкмо както неприятните хора не би трябвало да не престават да вършат неприятни неща ", разяснява Байдън в отговор на CNN.

" Но това не значи, че планираме да създадем каквото и да било, с цел да свалим Путин ", добави американският президент.

Припомняме, по време на визитата си Полша, след среща с украински бежанци в събота той възкликна: " За бога, този човек (Путин - б.р.) не може да остане на власт! " Тогава Байдън дефинира съветския президент като касапин.

В коментара си пред CNN президентът на Съединени американски щати уточни, че е отправил обръщение към съветския народ и към света.

" Опитах се да споделя мислите си освен с руснаците, само че и с целия свят. Това е... констатация на елементарния факт, че сходно държание е безусловно недопустимо. Абсолютно недопустимо. И методът да се оправим с това е да укрепим и запазим НАТО изцяло единен и да оказваме помощ на Украйна, където можем. " - разясни той.

Джо Байдън добави, че изречените думи идват от сърцето му и са подбудени от срещата с украинските бежанци във Варшава.

" Не се оправдавам за това ", акцентира той.

Държавният глава на Съединени американски щати отхвърли допускането, че острите му думи може да провокират разделяне в НАТО и да доведат до ескалиране на спора в Украйна.

По думите му, " НАТО в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай не е бил толкоз мощен, колкото е през днешния ден ".

На въпрос дали днешният му коментар CNN няма да провокира отрицателна реакция от страна на Путин, Байдън съобщи, че не се вълнува какво мисли той.

" Като се има поради държанието му в последно време, хората би трябвало да схванат, че той ще направи това, което счита, че би трябвало да прави. (...) Поведението му не е повлияно от който и да било, в това число от личните му съветници за жалост. Това е човек, който слуша себе си. И концепцията, че ще направи нещо скандално, тъй като съм го провокирал, съгласно мен просто не е рационална. " - сподели още Байдън.

По думите му, в случай че Путин не се спре, ще бъде отблъснат от целия свят.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР