Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди позицията си, че Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън потвърди позицията си, че Владимир
Коментари Харесай

Байдън: Няма да се извинявам за позицията си, че Путин не трябва да е на власт

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удостовери позицията си, че Владимир Путин не трябва да остава на власт. Той разясни, че думите му са израз на моралното му отвращение, а не на смяна в политиката на Белия дом - Съединени американски щати нямат желание да подхващат дейности за свалянето на Путин.

" Просто показах възмущението си. Той не би трябвало да остава на власт, тъкмо както неприятните хора не би трябвало да не престават да вършат неприятни неща ", разяснява Байдън в отговор на CNN.

" Но това не значи, че планираме да създадем каквото и да било, с цел да свалим Путин ", добави американският президент.

Припомняме, по време на визитата си Полша, след среща с украински бежанци в събота той възкликна: " За бога, този човек (Владимир Путин, бел.ред.) не може да остане на власт! " Тогава Байдън дефинира съветския президент като касапин.

В коментара си пред CNN президентът на Съединени американски щати уточни, че е отправил обръщение към съветския народ и към света.
" Опитах се да споделя мислите си освен с руснаците, само че и с целия свят. Това е... констатация на елементарния факт, че сходно държание е безусловно недопустимо. Абсолютно недопустимо. И методът да се оправим с това е да укрепим и запазим НАТО изцяло единен и да оказваме помощ на Украйна, където можем ", разясни той.

Джо Байдън добави, че изречените думи идват от сърцето му и са подбудени от срещата с украинските бежанци във Варшава. " Не се оправдавам за това ", акцентира той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР