Президентът на САЩ Джо Байдън посети южния тексаски град Увалде,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън посети южния тексаски град Увалде,
Коментари Харесай

Байдън посети Тексас след касапницата в основно училище

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън посети южния тексаски град Увалде, където предходната седмица при пукотевица в учебно заведение починаха 21 души. Трагедията раздруса за следващ път страната и още веднъж повдигна въпроса за контрола върху оръжията.

Държаният глава, придружаван от брачната половинка си Джил Байдън, посети мемориал, състоящ се от 21 бели кръста – по един за всеки от убитите 19 възпитаници и двама учители. На виковете на събралите се хора пред храма с апел „Направете нещо“, президентът отговори: „Ще направим“.

Посещението идва в миг, когато обществеността търси отговори за какво полицията не е работила по-бързо. Гневът на хората се ускори, откакто в петък стана ясно, че възпитаници и учители неведнъж са се обаждали на незабавния телефон 911, до момента в който служителите на реда са чакали в коридора, оставяйки стрелеца съвсем един час в класната стая, преди да бъде погубен от полицията.

Правосъдното министерство съобщи, че ще направи инспекция и ще оповести заключенията си.

Стрелбата в Увалде още веднъж повдигна и въпроса за контрола върху оръжията. Още в деня на случая Байдън прикани за приемане на строги закони за притежанието на оръжия.

На този декор единствено в двата почивни дни в края на тази седмица в Чикаго  убитите са 5-ма, а  простреляните досега 25. На фестивал в Оклахома  има още една жертва на пукотевица, а ранените са 7.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР