Президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза във вторник в речта

...
Президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза във вторник в речта
Коментари Харесай

Байдън: Глобалното общество се намира в "историческа преломна точка"



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън означи във вторник в речта си при откриването на 76-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, че световното общество се намира " в преломна точка на нашата история " и в " решаващо десетилетие за нашия свят ", съобщи Ройтерс.

" Всички ние би трябвало да работим дружно, както в никакъв случай преди, с цел да се надигнем пред световните провокации ", означи американският президент.

Байдън прикани другите делегации на срещата да работят дружно, за " да победят Covid-19 " и да се оправят с изменението на климата, което " към този момент опустошава всяка част от нашия свят ". Той също по този начин прикани за връщане към Всеобщата декларация за правата на индивида и слагането ѝ на над " голата политическа власт ".

" Вместо да продължаваме да се борим с войните от предишното, ние се вглеждаме в това да посветим ресурсите си на провокациите, които крият ключовете за нашето групово бъдеще “, акцентира Байдън.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също по този начин съобщи, че въоръжените сили на страната могат да се употребяват единствено като " инструмент в краен случай “.

Той акцентира, че доста от проблемите, пред които е изправено човечеството през днешния ден, не могат да бъдат решени, " или даже да бъдат адресирани посредством силата на оръжията ".

" Оръжието не би трябвало да се употребява като отговор на всеки проблем, който виждаме по света “, уточни Байдън.

Според американският президент светът се нуждае от ново механизъм за финансиране на световната здравна сигурност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР