Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес на първата си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес на първата си
Коментари Харесай

Байдън с тежки думи за мандата и демокрацията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през днешния ден на първата си публична конференция в Белия дом - повече от два месеца откакто встъпи в служба - че възнамерява да се бори за преизбиране през 2024 година, предадоха международните организации.

На 78 години той към този момент е най-възрастният настоящ президент в историята на Съединени американски щати и ще е на 82 години при започване на хипотетичния си втори мандат, отбелязва Асошиейтед прес.

" Отговорът е " Да ". Възнамерявам да се кандидатирам за преизбиране. Такова е моето очакване ", сподели Байдън.

Демократът Байдън отклони въпрос дали чака да се изправи още веднъж против републиканеца Доналд Тръмп. 

Байдън омаловажи притока на мигранти на южната граница на Съединени американски щати.  " Това се случва всяка година " и не е политически въпрос, увери той.

Той означи, че е прекарал доста часове с Си Цзинпин, до момента в който е бил вицепрезидент на Барак Обама, и изрази своята увереност, че съгласно китайския президент демокрацията няма бъдеще, съобщи Ройтерс.

Си " е едно от тези момчета, които, сходно на (руския президент Владимир) Путин считат, чe авторитаризмът е (системата) на бъдещето и че демокрацията не може да действа в един все по-сложен свят ", увери Байдън.

Съединените щати остават отворени за дипломация със Северна Корея, макар извършените тази седмица от нея ракетни опити, даде да се разбере Байдън. В същото време той даде обещание да отговори при положение на ескалация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР