Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Републиканската партия за провала

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Републиканската партия за провала
Коментари Харесай

Байдън обвини републиканците в политическо изнудване заради провала на помощта за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна Републиканската партия за неуспеха на гласуването в Сената за разглеждане на помощ за Украйна . В същото време украинският президент Володимир Зеленски сподели пред водачите на Г-7 , че съветският президент Владимир Путин разчита на рухването на западната поддръжка за Украйна.

Изказването му идва, откакто поради отхвърли на републиканците да поддържат спомагателен пакет от военна помощ за Киев. Това се случи, откакто представители на Републиканската партия отхвърлиха да поддържат този разход.

" Републиканците в Конгреса заплашват да спрат поддръжката за Украйна, в случай че не съумеят да прокарат извънредно едностранчивата си гранична политика. Това е чисто и просто политическо изнудване. Залогът е прекомерно висок, а последствията - прекомерно съществени, за политически игри ", написа Байдън в обществената мрежа Екс.

Преди това американският президент акцентира, че " Конгресът би трябвало да утвърди в допълнение финансиране за Украйна, преди да излезе в отпуска ".

Според Байдън, в случай че това не бъде направено, " Путин ще получи най-големия подарък, на който може да се надява " и Съединени американски щати " се отхвърлят от световното водачество ".

В сряда законопроектът за даване на нова финансова помощ за потребностите на сигурността на Украйна и Израел беше блокиран в Сената на Съединени американски щати. Републиканците упорстват предпочитано за усилване на ограниченията за надзор на имиграцията на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

При гласоподаване, което щеше да проправи пътя за започване на спор по законопроекта, нямаше болшинство от нужните 60 гласа. Така пакетът от 110,5 милиарда $ - към 60 милиарда от които - за Украйна, няма да се преглежда.

Камарата на представителите, която се управлява от републиканците, утвърди законопроект за разпределяне на пари на Израел, само че не и на Украйна, след което демократите блокираха документа в Сената.

През октомври администрацията на президента Джо Байдън за подкрепяне на Украйна, Израел и сигурността на американските граници. В понеделник, че средствата на Съединени американски щати за отбрана на Украйна против Русия ще бъдат изчерпани до края на годината.

В четвъртък Вашингтон сподели, че ще отпусне нова военна помощ за Киев в размер на 175 млн. $, които ще бъдат взети от запасите на изпълнителната власт. Тази помощ включва съоръжение за противовъздушната защита, ракети и артилерийски муниции.

Във вторник Зеленски анулира речта си пред членовете на Сената на Съединени американски щати в последния миг. В сряда във видеовръзка с водачите на Г-7 той съобщи значимостта на единството и поддръжката за Украйна и че Русия се надява, че консолидацията на света ще рухне през идната година.

Зеленски сподели още, че съветската войска доста е нараснала натиска на фронта. Москва не стопира офанзивите си с артилерия и дронове, които водят до цивилни жертви.

Украйна непровокирано от Русия на 24 февруари 2022 година Оттогава Киев се отбранява благодарение на западните си съдружници, в това число Съединени американски щати.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР