Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да продължи процеса по

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да продължи процеса по
Коментари Харесай

Битка между робиня и американски президент-робовладелец за 20-доларовата банкнота

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да продължи процеса по препроектиране на от 20 $, на която лика на седмият президент на Съединени американски щати Андрю Джаксън би трябвало да бъде сменен от Хариет Тъбман  - робиня, която става активистка в битката с робството и освободждава повече от триста плебеи, осведоми БГНЕС. Прессекретарят на президента на Съединени американски щати Джен Псаки сподели, че е значимо „ парите да демонстрират разнообразието на страната ни и че обликът на Хариет Табман сигурно ще покаже това “. " Ето за какво е значимо да се търси метод за ускорение на този развой “, показва тя.
През април 2016 година Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че персонажът на Хариет Табман ще бъде в модифицираната банкнота от 20 $, която ще бъде показана през 2020 година Ликът на Андрю Джаксън ще бъде трансфериран на другата страна. Администрацията на Доналд Тръмп обаче, не продължи с самодейността, а някогашният президент съобщи, че оповестената смяна е " чиста политическа уместност " и предложи Хариет Табман да бъде на банкнотата от 2 $.
 Европейска комисия провокира финансовото владичество на Съединени американски щати и $ тъкмо преди идването на Байдън на власт Европейска комисия провокира финансовото владичество на Съединени американски щати и $ тъкмо преди идването на Байдън на власт
Европейската комисия ще показа през днешния ден, 19 януари, проект за деяние по въпроса по какъв начин може да се ускори ролята на еврото в световната фина...
Хариет Табман е родена в Мериленд през 1822 година като робиня. Тя бяга на север през 1844 година, след което провежда голям брой акции, по време на които са освободени повече от триста плебеи. Робовладелците от Юга правят оценка главата й за 40 000 $, а по време на Гражданската война тя е разузнавач на Съюзната войска. Андрю Джаксън е американски боен водач, юрист, политик и общественик, както и седмия президент на Съединени американски щати. В допълнение към политическата и юридическата си кариера, през 1803 година Джаксън става притежател на ферма от 260 акра Ермитаж в окръг Дейвидсън, покрай Нешвил, Тенеси. По-късно той уголемява плантацията с още 146 хектара. На плантацията, отглеждал най-вече памук, който се обгрижвал и берял от плебеи. Първоначално Джаксън имал девет плебеи, а по-късно имал повече от 150 . Със сина си той бил съсобственик на друга ферма, за която имал към 50 плебеи. През живота си той имал към 300 плебеи.
Джаксън работи за разширение на Съединени американски щати в ущърб на индианците. Той повежда американската войска против мускогите, които след провалянето при Хорс Шу Бенд емигрират и оставят цяла Алабама на Съединени американски щати. Той е основен бранител на закона и преместването на индианците, по силата на който чероките и другите индиански племена са принудително изместени от другата страна на Мисисипи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР