Президентът на САЩ Джо Байдън каза вчера, че се надява

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза вчера, че се надява
Коментари Харесай

Байдън: Прекратяването на огъня може да се случи до следващата седмица

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели през вчерашния ден, че се надява да има преустановяване на огъня до идната седмица, заявявайки, че договарянията са „ близо, само че към момента не са завършили “.

Преговорите сред Израел и Хамас не престават в Катар, които също имат за цел да посредничат за освобождението на заложници. Израелският министър на защитата Йоав Галант обаче сподели, че страната му ще продължи да се бие в Газа, до момента в който не бъдат освободени всички заложници.

Докато Израел се приготвя за нахлуване над най-южния град в Газа - Рафах, изрелските елементи оповестиха, че на цивилните ще бъде позволено да се изтеглят в други елементи на анклава, само че те няма да могат да се върнат в домовете си на север. Рафах е дом на 1,4 милиона палестинци.

Ударите по обекти на хутите в Йемен са ориентирани против два подводни дрона, един въздушен дрон и противокорабни ракети, заяви Централното командване на Съединени американски щати през вчерашния ден. Добавя се, че подкрепяната от Иран бунтовническа група се готви да изстреля оръжията в Червено море, където нанася удари против търговски кораби.

Повече от 29 780 души са били убити в Газа от началото на войната, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето. Повече от 70 000 са ранени, а хиляди други са изчезнали и се считат за мъртви.

Израелски военни обявиха, че минимум 237 бойци са били убити от началото на сухопътната инвазия в Газа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР