Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че не е фокусиран

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че не е фокусиран
Коментари Харесай

Байдън за импийчмънта: Искат да спрат работата на правителството

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че " не е фокусиран " върху следствието за импийчмънт, оповестено ден по-рано от републиканските законодатели, съобщи Агенция Франс Прес.

" Не знам тъкмо за какво, само че те просто знаеха, че желаят да ми създадат импийчмънт ", сподели американският държавен глава за напъните на републиканците, написа БГНЕС.

" Сега, доколкото мога да преценява, те желаят да ми създадат импийчмънт, тъй като желаят прекъсване на работата на държавното управление ", сподели Байдън, говорейки пред поддръжници на акция във Вирджиния в сряда. Думите му бяха публикувани от преспула на Белия дом.

Смята се, че политическите му съперници се стремят към наложително прекъсване на активността на държавното управление, предизикано от невъзможността да се съгласува и одобри бюджета за новата финансова година (в Съединени американски щати тя стартира на 1 октомври).

" Когато ставам всеки ден... не съм фокусиран върху импийчмънта. Не се майтапя. Имам работа за извършване. Трябва да се оправям с проблемите, които засягат американския народ всеки един ден ", сподели той пред присъстващите.

Това бяха първите му обществени мнения по въпроса, откогато ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, най-изявеният републиканец в Конгреса, се поддаде на интензивния напън от твърдата десница на своята партия и позволи във вторник да стартира следствието за импийчмънт.

По-рано Белият дом изиска от членовете на Конгреса на Съединени американски щати да поемат самодейността за краткосрочно удължение на държавното финансиране, с цел да се избегне вероятно прекъсване на работата на някои федерални ведомства.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР