Президентът на САЩ Джо Байдън изтъкна днес издръжливостта на Русия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изтъкна днес издръжливостта на Русия
Коментари Харесай

Байдън във Варшава: Киев се държи гордо и е свободен, Русия никога няма да победи

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън посочи през днешния ден издръжливостта на Русия и единството на НАТО по време на огромната си тирада във Варшава в навечерието на първата годишнина от пълномащабната инвазия на Русия в прилежащата страна, съобщи ДПА.

Преди година светът се готвеше за рухването на Киев. Е, аз преди малко пристигам от посещаване в Киев и мога да оповестя, че Киев се държи, сподели Байдън в полската столица.

Киев се държи гордо, решително и най-важното – той е свободен, сподели Байдън пред кралския палат във Варшава – знак на града, който е бил опустошен през Втората международна война и след това възобновен.

Байдън сподели, че „ жаждата “ на съветския президент Владимир Путин за „ земя и власт “ се е сблъскала освен с украинските въоръжени сили, а и с „ желязната решителност на американците “.

„ Украйна в никакъв случай няма да се трансформира в победа за Русия. Никога “, акцентира президентът на Съединени американски щати.

 

Със своята експанзия против Украйна Русия сложи на тестване мира в целия свят, посочи Джо Байдън.

Една година след началото на войната демокрациите станаха по-силни, а автократите по-слаби, съобщи Джо Байдън като добави, че Владимир Путин продължава да се надява Западът да бъде разграничен, само че вместо това поддръжката за Украйна няма да спре.

Един деспот, опитващ се да построи империя, не може да завоюва любовта на хората, съобщи Байдън за Путин.

Байдън добави, че Западът в никакъв случай не е възнамерявал да атакува Русия, като по този метод отговори на по-ранното изявление на Путин, че не неговата страна е почнала войната.

Американския президент добави, че за една година Русия е направила закононарушения против човечеството в Украйна, само че западната коалиция от над 50 страни, предоставящи военна помощ на Киев, ще продължи да го прави.

Американският водач предизвести, че предстоят „ тежки и изпълнени с мъка дни “, само че Съединени американски щати и съдружниците им „ ще пазят гърба на Украйна още дълго “, съобщи Асошиейтед прес.

Байдън сподели още, че Съединени американски щати и сътрудниците им ще разгласят тази седмица нови наказания против Русия поради нашествието на Москва в Украйна, заяви Ройтерс.

 

Президентът добави, че Съединени американски щати ще бъдат хазаин на срещата на НАТО идната година, когато съюзът навършва 75 години.

" Нека няма подозрение, че ангажираността на Съединени американски щати към НАТО и член 5 е твърда като камък, сподели Байдън в речта си във Варшава, като имаше поради члена от Северноатлантическия контракт, съгласно който нападението против една страна членка на съюза е нахлуване против всички такива.

" Всеки член на НАТО знае това. И Русия също го знае: офанзивата против един е офанзива против всички ", съобщи Байдън.

 

Източник: Българска телеграфна агенция, БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР