Президентът на САЩ Джо Байдън е щял да се разболее

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е щял да се разболее
Коментари Харесай

Байдън на косъм от онкозаболяване, спасила го колоноскопията

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е щял да се разболее от рак, в случай че не се е подложил на постоянна колоноскопия.

„ Лекарите идентифицираха полип, отхвърлен от дебелото черво на Байдън по време на колоноскопията, като тубулен аденом - доброкачествена, само че евентуално предракова форма “, заяви основният лекарят на Белия дом Кевин О`Конър.

Миналата седмица Байдън мина медицински обзор, вследствие на който лекарите заключиха, че здравословното му положение му разрешава да извършва без ограничавания отговорностите на държавен глава и висш главнокомандващ.

„ Президентът Байдън имаше 3 мм незлокачествен полип, отхвърлен от дебелото черво... Пробата, взета за хистологично проучване, беше разпозната като тубулен аденом, сходен на полипа, отхвърлен от него през 2008 година “, се споделя в прессъобщението.

Информацията за здравето на президента се оповестява с експлицитното му единодушие, акцентират от Белия дом.

Байдън навърши 79 години в събота. Повторна колоноскопия се предлага след седем до 10 години. По време на процедурата президентът беше под упойка и делегира пълномощията си на вицепрезидента Камала Харис за час и половина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР