Президентът на САЩ, Джо Байдън, е съобщил на бившия държавен

...
Президентът на САЩ, Джо Байдън, е съобщил на бившия държавен
Коментари Харесай

Байдън: Ще се кандидатирам отново за президент, само аз мога да победя Тръмп

Президентът на Съединени американски щати, Джо Байдън, е съобщил на някогашния държавен глава, Барак Обама, че възнамерява да се кандидатира за президент на изборите през 2024 година Вестник " The Hill " заяви това, базирайки се на свои източници.

" Това е последната индикация, че Байдън възнамерява да се кандидатира за втори мандат ", отбелязва вестникът.

На конференция в Брюксел през март актуалният президент към този момент приказва за проектите си да се бори още веднъж за Белия дом.

" Байдън желае да се кандидатира и очевидно желае да е сигурен, че всички знаят това ", споделя един от източниците.

Той съобщи, че Байдън остава представителят на Демократическата партия, който има най-големи шансове да победи някогашния президент на Съединени американски щати, Доналд Тръмп, в случай че бъде номиниран от Републиканската партия. " Той има вяра, че е единственият, който може да победи Тръмп ", споделя източник, осведомен със наличието на диалога сред Байдън и Обама.

Белият дом отхвърли да разяснява диалога, отбелязва вестникът, а консултант на Байдън съобщи, че самият президент обществено е декларирал, че възнамерява да се кандидатира за втори мандат.

Вестникът показва, че проектите на Байдън да се кандидатира за преизбиране могат да бъдат възпрепятствани от ниския рейтинг. Според неотдавнашно изследване на CNBC, извършено предходната седмица, единствено 38% от американците утвърждават работата на Байдън като президент, а 53% не я утвърждават. А единствено 35% утвърждават икономическата му политика. Но изборите през 2024 година към момента са надалеч и стопанската система може да се промени, споделят наблюдаващите.

" В допълнение към бурните политически проблеми и ниския рейтинг, възрастта на Байдън също повдига въпроси ", показва вестникът. Байдън е на 79 години и ще навърши 82 години при започване на втория си мандат, в случай че завоюва изборите през 2024 година, съобщи BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР