Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и

...
Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и
Коментари Харесай

Президентът на Сърбия договори с Владимир Путин нов тригодишен договор за доставка на природен газ

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. съобщи през днешния ден, че е договорил нов тригодишен контракт за доставка на природен газ в телефонен диалог с президента на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Не мога да приказвам в този момент за цена, всички елементи ще бъдат контрактувани с „ Газпром “, е декларирал Вучич пред публицисти. 

Сърбия се е споразумяла с Путин цената на природния газ да бъде обвързана с цената на петрола. 

Десетгодишният контракт на Сърбия с „ Газпром “ изтича на 31 май. 

Вучич и Путин са разискали увеличението на потенциала за предпазване на природен газ в балканските страни. 

„ Путин ми сподели да му се обадя, в случай че усещам, че има още нещо, което би трябвало да бъде разисквано “, е декларирал пред кореспонденти Вучич, който е най-близкият съдружник на  Путин в Европа, добавя организацията. 

Сърбия, която желае да се причисли към Европейския съюз, беше подложена на напън от западните страни да съобрази външната си политика по отношение на Европейски Съюз и да наложи наказания на Русия. 

„ Газпром петрол “ и „ Газпром “ държат мажоритарния дял на сръбската петролна компания, а „ Газпром “ е мажоритарен акционер в хранилището за природен газ на Сърбия.  

„ Цената ще бъде определяна 100 % по формулата за петрола, което значи сред 310 и 408 $ за хиляда кубически метра газ. Това е цената за 2,2 милиарда кубически метра газ – най-хубавата цена в Европа “, е декларирал Вучич след диалога с Путин, оповестява в информация по тематиката организация ТАСС.

По думите му остава да се посочи цената за спомагателните количества газ от 800 милиона кубически метра, който страната ще получи поради увеличение на потреблението. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР