Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че е абсолютно шокиран

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че е абсолютно шокиран
Коментари Харесай

Вучич шокиран от липсата на реакция на ЕС за изявлението на Тачи

Президентът на Сърбия Александър Вучич разгласи, че е безусловно шокиран от неналичието на реакция от страна на Европейския съюз на изказването на Хашим Тачи, че Косово няма да приложи това, върху което се е подписало в Брюксел - основаването на Общност на сръбските общини, оповестяват сръбските медии.

Това е обвързване на Прищина според Брюкселското съглашение от 2013 година, реализирано под егидата и с посредничеството на Европейски Съюз.

" Надявам се, че през днешния ден или на следващия ден ще забележим реакция от Европейски Съюз, само че също по този начин знаем какво да вършим, в случай че няма реакция ", разяснява Вучич.

" Чакахме в продължение на 24 часа Европейски Съюз да реагира. Абсолютно съм шокиран, че никой не обели дума за документ, подписан в Брюксел и чието осъществяване е обезпечено от Европейски Съюз. Ако тези документи не се отнасят за косовските албанци, не знам с кого считат, че ще беседват в бъдеще ", акцентира президентът на западната ни съседка.

Това споделя задоволително за сериозността на ситуацията, в което се намираме, означи още той.

По думите му албанците имат единствено една черква, в която се молят, и това е Съединени американски щати, като " не се интересуват въобще за нищо, което споделят или вършат против Русия и сърбите ".

За тях е значимо да похвалят американската задача в ОССЕ за тяхната " антикорупционна активност ", добави той, като уточни, че това било " антикорупция, защото Харадинай и Тачи са против корупцията ".

" За мен е доста по-важно и по-показателно, че германците, англичаните и французите, и Брюксел мълчат. Този документ (Брюкселското споразумение) беше подписан в Брюксел от Дачич и Тачи, само че в наличието на Катрин Аштън, тогавашния началник на външната политика на Европейски Съюз ", съобщи Вучич.

" Ако Европейски Съюз не е в положение да подсигурява съглашение, в чието основаване е взел присъединяване, дано това да бъде казано, тъй че да знаем, че тези съглашения нямат по-нататъшна правна мощ ", настоя сръбският държавен глава. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР