Президентът на Сърбия Александър Вучич е заявил пред съветника на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич е заявил пред съветника на
Коментари Харесай

Вучич: Всяка форма на признаване на Косово или отстъпка за членство в ООН са нашите червени линии

Президентът на Сърбия Александър Вучич е декларирал пред съветника на Държавния департамент на Съединени американски щати Дерек Шоле, че всяка форма на публично или импровизирано признание на самостоятелност или отстъпка за участието на Косово в Организация на обединените нации са " червени линии ", които Белград няма да прекрачи.

Двамата с американския посланик са разискали през вчерашния ден така наречен, съобщи Бета.

„ В нашия нон-пейпър, който към този момент изпратихме на създателите на това писмо, сме показали всичко, което са нашите червени линии. Не желаем и не можем да обсъждаме каквато и да е форма на публично или неофициално признание на самостоятелност или участие в Организация на обединените нации и това е неразделна част от този проект. Можем да рпазговаряме за всичко останало “, сподели Вучич в Белград.

Той добави, че е признателен, че администрацията на Съединени американски щати в този момент упорства за използването на Брюкселското съглашение, в това число основаването на Общността на сръбските общини (ЗСО), само че също по този начин оцени, че „ е невероятно да се реализира прогрес, в случай че някой непрекъснато се базира на личните си правни работи. "

Вучич акцентира, че въпросът за това по какъв начин би трябвало да наподобява Общността на сръбските общини визира " най-вече " сърбите.

„ Добре е, че в този момент е ясно, че ЗСО би трябвало да се образува “, сподели сръбският президент.

По-рано БГНЕС осведоми, че Вучич е призовал Съединени американски щати да повлияят на Прищина да извърши отговорностите си от признатите и подписани съглашения и да продължи разговора с Белград.

„ Изразих очакване, че Съединените щати ще признаят напъните на Сърбия за опазване на мира и стабилността в района, както и че ще употребяват безспорното си въздействие и ще насърчат Прищина да извършва отговорностите си в сходство с признатите и подписани съглашения, само че и да продължи разговора в духа на почтени и открити оферти за продан за решение на съответните провокации “, разгласи Вучич в Instagram със фотография с американския чиновник, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР