Президентът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин призна,

...
Президентът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин призна,
Коментари Харесай

Денис Пушилин: Ситуацията на фронтовата линия е трудна, но удържаме позициите си

Президентът на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин призна, че обстановката на фронтовата линия е сложна, само че увери, че съветските сили " задържат позициите си " против украинската контраатака, оповестиха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

През последните дни украинската войска реализира обилни териториални придобивки против силите на Москва, основно в региона на Харков на североизток, само че също и на юг и изток. Украйна твърди, че е отвоювала общо 3000 квадратни километра през последните 2 седмици.

" Ситуацията остава сложна. Противникът се пробва да нанесе вреди на жизненоважна и гражданска инфраструктура ", съобщи Пушилин за съветския ефирен канал " Росия 24 ", говорейки за " масиран обстрел ".

Лидерът на ДНР загатна особено украинските офанзиви против източния град Лиман. Според него съветските и проруските сили " удържат позициите си " и обстановката е " сложна ", само че остава под надзор. Той увери също, че има реализиран прогрес в избрани области, без да ги посочва.

Украинската войска първо разгласи контранастъпление на юг, преди да направи стремително нахлуване в региона на Харков през последната седмица, принуждавайки съветските войски да се изтеглят на други позиции. Днес съветските сили обявиха, че са бомбардирали обекти в завладяни от Украйна територии близо до Харков, в региона на Купянск и Изюм.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР