Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че ОПЕК не

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че ОПЕК не
Коментари Харесай

Ще влезе ли САЩ в петролната война?

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи, че ОПЕК не е поискала от американските производители на нефт да понижат продукцията си за стабилизиране на цените, които бяха мощно наранени от икономическия спад вследствие от пандемията от ковид, предава Reuters.

Тръмп сподели, че по този начин или другояче производството на петрол в Съединени американски щати към този момент е спаднало.

" Мисля, че се случва автоматизирано, само че към момента никой не ми е задавал този въпрос, с цел да забележим какво ще се случи ", сподели той.

Големите производители на нефт, в това число Саудитска Арабия и Русия, евентуално ще се спогодят да понижат производството на срещата си в четвъртък, само че единствено в случай че Съединените щати се причислят към напъните, съгласно източници на изданието. " Без Съединени американски щати няма договорка ", споделя един от тях.

Търсенето на нефт в международен мащаб е спаднало с почти 30%, или към 30 милиона барела дневно, защото пандемията от коронавирусът стопира международната стопанска система, в това време Саудитска Арабия и Русия наводняват пазарите с спомагателна продукция и предложение.

Това беше главен проблем за стопанската система на Съединените щати, която е най-големия производител в международен мащаб на нефт и газ.

Няколко американски компании към този момент са понижили производството си заради спада на цените на петрола.

Миналата седмица Организацията на страните експортьори на нефт и техните съдружници, в това число Русия, започнаха да дават знаци, че ще понижат производството, само че имат изискване - желаят да вземат участие и други страни, като Съединените щати.

Дискусиите сред членове на ОПЕК + започнаха, откакто Тръмп оказа напън върху Рияд и Москва да сключат договорка.

Миналата седмица Тръмп съобщи, че не е направил никакви отстъпки и не е склонен с понижаване на производството в Съединени американски щати. Обикновено всяко координирано решение на американските производители на нефт да понижат продукцията, с цел да покачат цените, би нарушило антитръстовите закони в Съединени американски щати.

Но в случай че са ръководени от държавното управление, сходни старания биха могли да бъдат законни, съгласно Барбара Сикалидес, специалист по антитръстовото законодателство в LLP Pepper Hamilton.

Намаляване на производството

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин съобщи, че понижената продукция на ОПЕК + може да бъде с към 10 милиона барела на ден, или към 10% от международната продукция.

Анонимни източници от държавното управление и от промишлеността обаче, обявиха, че това може да не е е задоволително за стабилността на международните пазари на нефт, имайки поради слабото търсене. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР