Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп нарече законни срещите миналия

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп нарече законни срещите миналия
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Нямаше нищо за криене

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп назова " законни " срещите предишния декември на военачалник Майкъл Флин с тогавашния съветски дипломат във Вашингтон.

" Нямаше нищо за криене ", написа Тръмп в обществената мрежа Туитър, където президентът изясни и  че е уволнил Флин през февруари от поста консултант по националната сигурност, тъй като тогава е схванал, че Флин е излъгал вицепрезидента Майк Пенс и ФБР за наличието на беседите си със Сергей Кисляк . Мотивът, който Тръмп разгласи при уволняването на Флин обаче, беше единствено, че е излъгал Пенс. Без ФБР, показват американските медии.
Вчерашното решение на Майкъл Флин да признае пред съда, че е лъжесвидетелствал и да спомага на следствието за съветска интервенция в изборите, засенчи първата огромна законодателна победа на Тръмп. С 51 на 49 гласа Сенатът одобри програмата му за данъчни понижения, които ще костват на бюджета 1 и половина трилиона $ през идващите 10 години.

Днес обаче президентът не пропусна да се похвали на протест в Ню Йорк:
Миналата нощ влязохме в историята на страната с най-големите данъни понижения и промени. Наистина промени, тъй като години наред, още от Роналд Рейгън не е правено нищо сходно.  На тези думи на Тръмп се опълчи сенаторът демократ Бърни Сандърс , който нерече данъчната промяна най-големият грабеж в най-новата история на Съединените щати.

Сандърс е уверен, че до момента в който най-богатите американци ще получат големи данъчни облекчения, междинната класа в действителност ще заплаща повече от до момента.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР