Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп може да посети Турция

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп може да посети Турция
Коментари Харесай

Ердоган съобщи кога може да се очаква визита на Тръмп в Турция

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп може да посети Турция през юли, сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление в Япония, където ще участва на срещата на Г-20 и се чака да се срещне с американския си сътрудник, съобщи Ройтерс.

Напрежението сред Съединени американски щати и Турция набъбна поради покупката от Анкара на системи за противовъздушна защита С-400 от Русия. Турция може да понесе наказания от Съединени американски щати и рискува да загуби партньорската си роля в плана за изтребители Ф-35 и да се лиши от доставката на апаратите в страната, напомня Българска телеграфна агенция.

Запитан дали счита, че може да убеди Тръмп да не постанова наказания на Турция, Ердоган съобщи за в. "Никей ": "Смятам, че срещата ми с президента Тръмп на форума на Г-20 ще бъде значима за превъзмогване на безизходицата в двустранните ни връзки и за усилване на съдействието ни ".

"Освен това се разисква посещаване на господин Тръмп в Турция през юли ", добави той.

Ердоган за следващ път съобщи, че Анкара няма да се откаже от покупката на съветските системи. Той уточни, че до момента не е чул нищо от американския президент за вероятни наказания.

"Вече сме им платили 1,25 милиарда $ за плана за Ф-35. Ако те фактически създадат такава неправилна стъпка, ще отнесем въпроса към интернационален трибунал, тъй като ще желаяме да ни върнат парите, които сме похарчили до момента ", сподели още пред вестника Ердоган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР