Президентът на Съединените щати Джо Байдън одобри в четвъртък нов

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън одобри в четвъртък нов
Коментари Харесай

Байдън с нов удар, погна Захарова и топ руски милиардер

Президентът на Съединените щати Джо Байдън утвърди в четвъртък нов набор от наказания против " съветски държавни чиновници, бизнес водачи, първокласна благосъстоятелност на елита и компании за ръководство на първокласни активи и услуги ", както беше дефинирано в формалното изказване на Белия дом, съобщи Ройтерс.

Сред засегнатите от новите наказания на Държавния департамент на Съединени американски щати съветски чиновници са Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, както и Год Нисанов, непосредствен помощник на съветски публични лица.

Освен това американското държавно управление включи в своя " черен санкционен лист " и Алексей Мордашов, " един от най-богатите милиардери в Русия ", дружно със фамилията му. Алексей Александрович Мордашов е съветски предприемач милиардер, който е главен акционер и ръководител на " Северстал ", най-голямата съветска стоманодобивна и минна компания.

Министерството на финансите на Съединени американски щати включи в лист със наказания и съветския челист Сергей Ролдугин, непосредствен другар и консултант на Путин, както и членове на фамилията му. Под наказания към този момент ще се намират и министри от съветското държавното управление, отговарящи за основни браншове на съветската стопанска система, както и президентът на United Aircraft Corporation, държавна компания, която има водеща роля в отбранителната промишленост. Предполага се, че авиационна компания е взела участие в скица за прекачване на самолети към офшорна компания за отбягване на наказания.

Министерството на финансите на Съединени американски щати в четвъртък разпознава два кораба - Graceful под съветски байрак и Olympia под флага на Каймановите острови като благосъстоятелност, в която Путин има интерес. Руският президент, който беше в черния лист ден след нашествието си в Украйна на 24 февруари, е подхванал голям брой пътувания с яхти, в това число едно в Черно море с белоруския президент Александър Лукашенко предходната година, оповестиха от Министерството на финансите.

Финансово министерство също по този начин насочи своите наказания и към Imperial Yachts, занимаваща се с ходатайство със седалище в Монако, която компания разрешава на притежателите на суперяхти, в това число съветски олигарси, да отдават чартърен своите яхти, когато не ги употребяват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР