Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп отхвърли в четвъртък

...
Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп отхвърли в четвъртък
Коментари Харесай

Тръмп не прие предложението на ЕС за отпадане на митата за автомобили

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп отхвърли в четвъртък предлагането на Европейския съюз за отпадане на митата за коли, предава Агенция Франс Прес.

Само няколко часа преди този момент еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом съобщи, че Европейски Съюз е „ подготвен да смъкна митата за коли до нула “, при изискване, че Съединените щати сторят същото.

„ [Предложението] не е задоволително положително “, отговори задочно Тръмп в изявление за „ Блумбърг “, извършено в Овалния кабинет на Белия дом.

„ Техните консуматори са привикнали да купуват техните коли, не да купуват нашите коли “, продължи Тръмп.

През юли президентът на ЕК Жан-Клод Юнкер се срещна във Вашингтон с президента на Съединени американски щати. Двамата водачи реализираха съглашение да работят за отпадане на митата, само че автомобилният бранш беше изключен от диалозите.

Тръмп съпостави Европейски Съюз с Китай, против който съобщи, че има намерение да наложи спомагателни наказателни мита за артикули на стойност 200 милиарда $.

„ Европейският съюз е съвсем толкоз неприятен, колкото и Китай. Просто е по-малък “, означи президентът на Съединените щати. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР