Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер беше

...
Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер беше
Коментари Харесай

Ирина Винер: Никога повече няма да играем без знамето и химна на Русия

Президентът на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер беше безапелационна, че съветските гимнастички повече няма да вземат участие в интернационалните надпревари, до момента в който не им бъде разрешено те още веднъж да се състезават под съветски байрак и да слушат съветския химн.

В изявление пред организация ТАСС Винер показа още, че за нейните гимнастички би било " оскърбление ", в случай че вземат участие на Летните олимпийски игри в Париж 2024 без знаме и химн.

" Доскоро ние в Европа можехме да претендираме единствено за едно място на Олимпиадата. Но за какво е належащо? Без знаме, без химн, без почитатели, без специфичен екип, без музика, която избирахме за съчетанията по художествена гимнастика. Ще бъде тъпо, в случай че отидем там. Мисля, че ще бъде доста унизително за Русия. Но съветската художествена гимнастика несъмнено няма да отиде там и ние в никакъв случай повече няма да играем без знамето и химна на Русия ", разяснява основният треньор на националния тим.

През 2024-а година олимпийската селекция по художествена гимнастика ще се организира по време на континенталните шампионати, само че съветските гимнастички няма да могат да вземат участие на европейското състезание, откакто на 1 декември Европейската гимнастика забрани на представители от Русия и Беларус да вземат участие във всички шампионати под егидата на организацията.

На 8 декември пък Международният олимпийски комитет (МОК) позволи на руснаците да вземат участие на Олимпийските игри в Париж с безпристрастен статут. МОК разгласи, че спортистите на двете страни няма да бъдат позволени до присъединяване в отборните надпревари. На лица, които интензивно поддържат военни дейности, също ще бъде отказано присъединяване в Олимпиадата. В Париж ще бъде неразрешено проявлението на публични знаци на Русия и Беларус.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР