Президентът на Русия Владимир Путин разказа съдържанието на разговора с

...
Президентът на Русия Владимир Путин разказа съдържанието на разговора с
Коментари Харесай

Владимир Путин разказа съдържанието на разговора с Тръмп

Президентът на Русия Владимир Путин описа наличието на диалога с американския му сътрудник Доналд Тръмп в коридорите на срещата на върха на Г-20 в японския град Осака. Той заяви, че американският водач е направил тематиката за арестуваните от Русия украински моряци една от предпочитаните в беседата, написа "Фокус ".

„ Тази тематика бе повдигната. Вече не помня, на обяда или в хода на нашата среща, само че във всеки случай, президентът на Съединени американски щати направи тази тематика една от предпочитаните по време на нашите диалози на Г-20 “, съобщи той пред публицистите след края на срещата на върха в Япония.
Путин акцентира, че по тази тематика „ към този момент няма решение, тече правосъдно дело, би трябвало да изчакаме резултатите, а по-късно ще решаваме “. „ Но основното е, това да не се случва в границите на предизборната акция в Украйна, с цел да не бъдат свързани тези процеси с вътрешнополитическия украински дневен ред “, добави президентът.

Освен това съветският президент заяви, че в диалога с Тръмп е наранена тематиката за обвиняванията против Москйва в интервенция в американските избори.

„ Да, говорихме за това. Говорихме и за Венецуела, и за изборите “, сподели той на публицистите в отговор на подобаващ въпрос.
Путин заяви още, че намесата в работите на Русия е ежедневна.

„ Виждаме какво се случва. Но не подвигаме звук, не истерясваме, макар че вмешателството (в работите на Русия отвън) се случва всекидневно “, съобщи съветският водач. „ За страдание, такава е практиката на интернационалните връзки “, добави той.
По думите на Путин, има дълбочинни аргументи за такава интервенция, само че „ не желаят да ги признаят “. „ Струва ми се, че не съм споделил нищо ново, тъй като съм приказвал за това нееднократно “, означи президентът.

Перспективите подред СНВ-3

Още една тематика на договарянията е бил въпросът за вероятностите пред продължаването на контракта СТАРТ-3. По думите на съветския държавен глава, външните министри на Русия и Съединени американски щати са били инструктирани да стартират съвещания по въпроса.

„ Що се отнася до СТАРТ-3, ние инструктирахме министерствата на външните работи да стартират съвещания по този въпрос. Дали тези съвещания ще доведат до удължение на контракта START-3, към момента не знам, прекомерно рано е да се каже, само че обсъдихме и това “, сподели Путин.
Като цяло той оцени диалога с Тръмп като добър, доста настоятелен и прагматичен. „ Практически преминахме през целия лист от въпроси от съвместен интерес. Това важи и за нашите стопански връзки, те са в незадоволително положение “, добави Путин.
Той напомни интереса на американския бизнес към съветския пазар, отбелязвайки, че американската делегация на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург е била една от най-представителните.
„ Тук имаме над какво да помислим. Потвърдихме готовността си да създадем съответстваща конструкция от представители на бизнес общностите (на двете страни), която да се заеме с проучване на въпроси, свързани с бъдещите вероятности за развиване на комерсиалните и икономическите връзки “, съобщи Путин.
Освен това, по думите на съветския водач, той е разискал с Тръмп обстановката в разнообразни райони на света. „ Като цяло, това бяха потребни съвещания “, заключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР