Президентът на Русия Владимир Путин подписа закона за неизпълнение на

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа закона за неизпълнение на
Коментари Харесай

Путин подписа закона за неизпълнение на решенията на Европейския съд по правата на човека

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закона за несъблюдение на решенията на Европейския съд по правата на индивида, произнесени след 15 март 2022 година, съобщи Дойче веле. Днес текстът му беше обнародван.

С влизането му в действие, присъдените преди 15 март парични компенсации ще се изплащат единствено в рубли и единствено по сметки в съветски банки, а постановените след тази дата няма да се изплащат.

Решенията на съда в Страсбург към този момент няма да са съображение за преразглежадне на присъдите, произнесени от съветски съдилища.

Освен това в новия закон е записано, че съветското право има господство над решенията на Европейския съд, а от наказателния кодекс на Русия се отстраняват текстовете, че решенията на съда в Страсбург са съображение за анулация на влезнали в действие присъди, както и за обновяване на правосъдното произвеждане по каузи, за които са открити нови данни и условия.

Законопроектът беше признат от съветската Дума на 7 юни, а на идващия ден беше утвърден от горната камара – Съвета на федерацията.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР