Президентът на Русия Владимир Путин подписа , с който преустановява

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа , с който преустановява
Коментари Харесай

Русия скъса данъчните си отношения с България

Президентът на Русия Владимир Путин подписа, с който прекратява действието на избрани разпореждания от данъчните съглашения на Русия с 38 " вражески " страни, в това число България. Въпросният декрет визира и данъчните връзки на Русия със Съединени американски щати.

В документа се споделя, че " въз основа на нуждата от предприемане на неотложни ограничения по отношение на осъществяването на " вражески " дейности от редица непознати страни против Руската федерация, нейните жители и юридически лица, вземам решение:... да приключа действието на разпореждания на интернационалните контракти на Руската федерация... от Договора сред Руската федерация и Съединените американски щати за отбягване на двойното данъчно облагане и попречване на укриването на налози във връзка с налозите върху приходите и капиталите ".

Съгласно указа, се приключват главните точки от данъчните съглашения с 38 страни, сред които:
САЩ Полша България Швеция Люксембург Румъния Великобритания Албания Белгия Канада Дания Норвегия Италия Финландия Германия Франция Испания
Указът суспендира съществени правила на данъчните спогодби, уреждащи облагането на движимо и недвижимо имущество, дивиденти, лихви, приходи от услуги и авторски права, хонорари и приходи от трудови правни отношения, както и облагането на капитала.

Преустановява се действието и на разпореждания, отнасящи се до данъчни отстъки, както и недискриминационни правила, според които данъкоплатците от страните, участващи в споразуменията, не би трябвало да заплащат по-тежки налози от локалните данъкоплатци.

В същото време остават в действие нормите на споразуменията за унищожаване на двойното данъчно облагане, като по този метод фирмите, регистрирани в тези страни, както и до момента ще могат да компенсират в Русия размера на налога върху приходите, заплатен в чужбина.

Освен това Путин инструктира Министерството на външните работи на Русия да изпрати уведомления до тези страни за преустановяване действието на наредбите на данъчните спогодби, а държавното управление да внесе в Държавната дума законопроект за суспендирането на наредбите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР