Президентът на Русия Владимир Путин отбеляза засилването на руско-българското сътрудничество

...
Президентът на Русия Владимир Путин отбеляза засилването на руско-българското сътрудничество
Коментари Харесай

Путин видя развитие в отношенията с България, а Радев поиска още газ

Президентът на Русия Владимир Путин означи усилването на руско-българското съдействие в съвсем всички области . Той направи коментара по време на среща с българския президент Румен Радев в Константиновския замък в Санкт Петербург, оповестяват ТАСС и от пресцентъра на Кремъл.

Радев взе участие на Петербургския интернационален стопански конгрес.

По думите на Путин ускоряват се връзките на равнище държавни управления и парламенти сред двете страни, междуправителствената комисия още веднъж стартира да работи. Руският водач установи, че всичко това дава учредения за потребление на всички неизползвани благоприятни условия за активизиране на връзките в съвсем всички посоки.
 Румен Радев се среща с Путин в Санкт Петербург
Румен Радев се среща с Путин в Санкт Петербург

На 6 юни

Държавният глава на Русия акцентира, че връзките сред двете страни последователно се възвръщат, като за това свидетелства дребният, само че увеличаващ се растеж на комерсиалния продан : през първото тримесечие на 2019 година има растеж от 2,8 на 100. Но съгласно него България и Русия могат да реализират доста повече.

Путин изрази вяра присъединяване на Радев на форума да бъде забавно и потребно.

От Кремъл оповестяват, че двамата са разискали взаимоотношението в областта на енергетиката и други области.
 Снимка 427583
Източник:

Радев от своя страна сподели, че втората му среща с Путин за подобен къс интервал е сигнал за нова динамичност в връзките сред двете страни , които се основават на дълбоки исторически, културни и духовни връзки, сигнал, че двете страни желаят да развиват връзките си интензивно и градивно на взаимноизгодна основа.
 Президентът Радев ще се срещне с Путин в Сочи
Президентът Радев ще се срещне с Путин в Сочи

След близо 10-годишна пауза в срещите сред държавните глави на страните

България е член на Европейски Съюз и НАТО, само че това не изключва развиването на интензивни връзки с Русия в такава комплицирана конюнктура и в такива условия, разгласи Радев.

Според него градивният разговор и градивното съдействие са ключ към просперитета на Европа.

Ние сме стратегически сътрудници в областта на енергетиката. Има капацитет за задълбочаване на това съдействие. Знаете, че към този момент придобихме два съветски реактора, това значи и допуска, че Русия има място в построяването на бъдещата нуклеарна централа , без значение кой ще завоюва търга за стратегически вложител , разгласи той.
 Снимка 427582
Източник:

В региона на газовите доставки и пренос също имаме дългогодишно партньорство . Искам по-подробно да ви срещна с това, че България продължава да модернизира и уголемява своята газопреносна мрежа, с проекти за създаване на газоразпределителен център, газова борса, в ход е построяването на интерконектори с нашите съседи, разясни той.

По думите му това открива нови, спомагателни благоприятни условия за доставка на съветски газ за България. Според него в това време текат интензивни процеси в развиването на газовия пазар , газовата карта на Европа.
 Румен Радев пред ТАСС: АЕЦ
Румен Радев пред ТАСС: АЕЦ " Белене " ще бъде приключена

В плана са вложени 3 милиарда лв., посочи президентът

Припомняме, това е втората среща сред двамата президенти , откакто през май предходната година двамата организираха диалог в резиденцията " Бочаров бързей " в черноморския курорт Сочи след близо 10-годишна пауза в връзките сред държавните глави на България и Русия. Малко по-късно пък Путин беше посетен и от премиера Бойко Борисов.

По мотив идната среща с президента на Руската федерация Радев даде изявление пред съветската държавна осведомителна организация ТАСС, в което съобщи, че Русия е измежду най-значимите външноикономически сътрудници на България и изрази убеденост, че строителството на втората АЕЦ " Белене " ще бъде приключено.
 Снимка 427584
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР