Президентът на Русия Владимир Путин одобри представения от премиера на

...
Президентът на Русия Владимир Путин одобри представения от премиера на
Коментари Харесай

Путин остави Лавров и Шойгу в новия кабинет на Медведев

Президентът на Русия Владимир Путин утвърди показания от премиера на страната Дмитрий Медведев лист с министрите в новия кабинет, осведоми РИА Новости. В понеделник Медведев показа на Путин оферти за структурата на държавното управление, която президентът е одобрил. Като цяло няма огромни промени, защото настоящата конструкция е потвърдила своята продуктивност.

Министерството на образованието и науката е разграничено на две ведомства: Министерство на образованието и Министерство на науката и висшето обучение. Първото ще дава отговор за учебните заведения, а второто - научните институции и развиването на науката като цяло.

Министерството на цифровото развиване, връзките и всеобщите връзки е преименувано единствено на Министерство на цифровото развиване.

Появява се длъжността първи вицепремиер, която ще се заема от министъра на финансите Антон Силуанов, който резервира поста си. В кабинета ще има 10 вицепремиери вместо девет.

Лавров остава на поста си. Сергей Шойгу също остава на поста боен министър. Енергийният министър Александър Новак резервира креслото си.

Министерствата са увеличени от 21 на 22.

Бившият вицепремиер Дмитрий Рогозин, който отговаряше за отбранителната промишленост, не е в новото държавно управление. Аркадий Дворкович също не е в кабинета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР