Президентът на Русия Владимир Путин не планира да участва в

...
Президентът на Русия Владимир Путин не планира да участва в
Коментари Харесай

Путин ще се размине с Тръмп, не планира участие в Генералната асамблея на ООН през септември

Президентът на Русия Владимир Путин не възнамерява да взе участие в Генералната асамблея на Организация на обединените нации в Ню Йорк през септември, оповестява РИА Новости. Агенцията се базира на прессекретаря на съветския държавен глава Дмитрий Песков.
„ Не. Участие на президента на Русия не се възнамерява “, сподели той.
Генералната асамблея се открива на 12 септември. От 19 септември стартират разисквания на общополитическите въпроси на високо равнище.
Агенция Ройтерс заяви по-рано, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който ще изнесе тирада пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации възнамерява на 18 септември среща със международните водачи, на която да разиска промяна в Организация на обединените нации. Според организацията, политиците ще бъдат поканени на срещата, в случай че подпишат декларация от 10 точки с апел към генералния секретар на Организация на обединените нации за ефикасна промяна.
Междувременно пред ТАСС непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя разяснява в диалог с публицисти, че връзките сред Русия и Съединени американски щати на „ непозволено ниско равнище “.
„ Това не носи позитиви освен директно на нашите връзки, само че и на интернационалната конюнктура, защото тези връзки са фактор, който се регистрира от нашите сътрудници. Те ни приканват задочно, най-сетне да определим връзките си. Това ще бъде от изгода освен за нас, само че и за целия свят “.
Засягайки въпросът за връзките с американската делегация в границите на Организация на обединените нации и в Съвета за сигурност, Василий Небензя разяснява, че те са настоятелен, по този начин както е било и както и ще продължи да бъде. По думите му Съветът за сигурност е една от сферите, в която страните си сътрудничат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР