Президентът на Русия Владимир Путин нареди на правителството да разработи

...
Президентът на Русия Владимир Путин нареди на правителството да разработи
Коментари Харесай

Путин нареди изчислителната мощност на руските суперкомпютри да бъде увеличена с един порядък

Президентът на Русия Владимир Путин подреди на държавното управление да създаде и приложи ограничения за увеличение на изчислителната мощ на съветските суперкомпютри. Това беше декларирано по време на обръщението му към Федералното заседание. А на формалния уеб уебсайт на Кремъл към този момент е оповестен листата с инструкциите, образуван в резултат на резултатите от конференцията „ Пътуване в света на изкуствения интелект„.

„ До държавното управление на Руската федерация. Да създаде и приложи комплекс от ограничения, ориентирани към увеличение на изчислителната мощност на суперкомпютрите, ситуирани в Руската федерация. Да дефинира съответните параметри за увеличение на този потенциал “,

се споделя в листата с инструкциите на президента.

Кабинетът на министрите би трябвало също по този начин да създаде механизмите за потребление на архивите на държавните и общинските органи. Както и библиотечните фондове за основаване на масиви от данни, които могат да се употребяват безплатно. Руският министър-председател Михаил Мишустин е избран за виновен за осъществяването на напътствията. Държавният глава на Русия чака отчета за осъществяването на напътствията до 1-ви март.

„ По този метод през 2030 година общият потенциал на националните суперкомпютри би трябвало да бъде повишен минимум 10 пъти. Това е безусловно реалистична задача. Като цяло е належащо да се развие цялата инфраструктура на стопанската система на данните. Обръщам се към държавното управление с искане да предложи съответни ограничения за поддръжка на фирмите. Както и стартъпите, които създават съоръжение за предпазване и обработка на данни. И всички, които основават програмен продукт “,

заяви Владимир Путин по време на оповестяването на посланието към Федералното заседание.

Струва си да се означи, че в класацията на суперкомпютрите TOP500 понастоящем са включени единствено седем съветски суперкомпютъра. Най-мощният от тях, „ Червоненкис “, благосъстоятелност на „ Яндекс “, е на 36-о място в класацията с продуктивност от 21,5 Пфлопс. В същото време водачът в класацията, американският екзамащабен суперкомпютър Frontier, превъзхожда съветската система във връзка с продуктивността над 50 пъти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР