Президентът на Русия Владимир Путин изрази готовност да покани американския

...
Президентът на Русия Владимир Путин изрази готовност да покани американския
Коментари Харесай

Путин: Готов съм да разговарям с Тръмп и във Вашингтон, и в Москва

Президентът на Русия Владимир Путин изрази подготвеност да предложения американския си сътрудник Доналд Тръмп на диалози в Москва. Това той съобщи на конференция в Йоханесбург във връзка със срещата на върха на БРИКС, която се организира там.

„ Готови сме да поканим президента Тръмп в Москва, той, апропо, има такава покана, приказвал съм му за това. Аз съм подготвен да дойде и във вашингтон, в случай че бъдат основани съответните условия за работа. “
Путин дефинира като доста позитивна линия на Тръмп неговия блян да извършва дадените пред гласоподавателите обещания, съобщи БГНЕС.
Руският президент се спря и на декларацията от Йоханесбург, чиято съществена цел по неговите думи е да изрази твърдото неприемане на икономическите наказания и използването на мощ при нарушение устава на Организация на обединените нации, недопускане на конкуренция във въоръжаването в Космоса, поддръжка на Процеса в Астана за урегулиране на обстановката в Сирия. Руският президент означи с изключение на подкрепените от участниците във форума съветски стопански оферти за взаимоотношение и признатата концепция на Москва за взаимоотношение на страните от БРИКС в региона на културата, спорта и кинематографията. Вероятно ще се стигне до образуване на кино фестивал на страните от БРИКС.
Путин добави, че по време на срещата на върха в Йоханесбург е бил насочен мощен сигнал за опазване на Световната комерсиална организация, срещу протекционизма и смяната на разпоредбите в търговията.
Независимо от различията с Вашингтон по редица въпроси Русия няма да се откаже от $ като универсална аварийна валута. “Не се готвим да прявим никакви внезапни придвижвания, не се готвим да се отхвърляме от $, одобряваме го и ще го одобряваме дотолкоз, доколкото финансовите управляващи на Съединените щати няма да попречват потреблението на $ при разплащанията “.
На форума е била разисквана и обстановката в Сирия. И по думите на Путин „ Колегите възприеха позитивно нашето предложение по-активно да вземат участие в филантропичните интервенции в помощ на сирийския народ “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР