Президентът на Русия Владимир Путин доста често прави изявления тип

...
Президентът на Русия Владимир Путин доста често прави изявления тип
Коментари Харесай

Путин представи своите рецепти за развитието на Русия и света

Президентът на Русия Владимир Путин много постоянно прави изказвания вид " отворена линия ". Той съблюдава традицията и по време на съвещанието на Международния спорен клуб " Валдай ". Путин отговори и на въпроси на участниците, по отношение на необятен кръг от тематики. Ето кои бяха главните акценти в изявлението му.
За решаването на интернационалните проблеми
Най-сложните " възли ", било то рецесията в Сирия или Либия, на Корейския полуостров или в Украйна – би трябвало да се разплитат, а не да се секат, счита Путин.
По думите му предходните предписания за превъзмогването на споровете не работят, а новите още не са направени. " Време е светът да се откаже от старите способи, би трябвало да се гледа напред, да се престане да се гледа обратно. "
В изменящия се свят не може да си позволим да не бъдем гъвкави, отворени, способни на бърза и точна реакция, добави още Путин.
За промяната в Организация на обединените нации
Путин счита, че Организация на обединените нации с универсалната ѝ легитимност би трябвало да остане център на интернационалната система, друга опция в този момент няма.
Усъвършенстването на системата на Организация на обединените нации е належащо, само че промените може да се случат последователно.
Редица страни от време на време се пробват да слагат под подозрение правото на несъгласие в Съвета за сигурност в Организация на обединените нации, до момента в който този механизъм е умислен като гаранция против произвола и случките, означи Путин.
Базовите правила на Организация на обединените нации би трябвало да се запазят, тъй като, съгласно Путин, " няма друга конструкция, способна да отрази цялата палитра на международната политика. “
За глобите
Неотдавнашният пакет от наказания, признат от Съединени американски щати, е ориентиран към това да се измести Русия от европейските пазари на енергоносители, счита Путин.
" Политиката, учредена на самонадеяност, нарцисизъм и искания за личната му изключителност, няма да донесе нито почитание, нито същинско великолепие ", акцентира Путин
Темата " Магнитски " се употребява от Запада за раздуването на следващата антируска нервност, въпреки в основата ѝ да лежи елементарна престъпна история, споделя господарят на Кремъл.
Русия ще реагира неотложно и огледално на рестриктивните мерки на съветските медии на Запад, даде обещание още съветският президент.
Освен това Путин означи, че " със слабия сътрудник никой не се преценява, не беседва с него, не се взимат поради ползите му, по тази причина в дадения случай ще работи единствено огледално и задоволително бързо. "
За руско-американските връзки и връзките с НАТО
В Съединени американски щати е разгърната невиждана антируска акция, сподели Путин. " Който и да беше изгубил изборите от Тръмп, цялата виновност щеше да се трансферира на Русия и разгърната антируска нервност ", означи той.
Руският президент е уверен, че проблемите в връзките сред Руската федерация и Съединени американски щати може да бъдат решени, само че по тази причина се изисква взаимна работа.
Вътре в Съединени американски щати към Тръмп демонстрират пренебрежение, е гледната точка на съветския държавен глава. Според Путин това е негативна съставляваща на американската политическа система. Президентът на Русия счита, че " може да се спори, само че не би трябвало да се демонстрира пренебрежение – даже не към Тръмп персонално, а към тези хора, които са дали своят вот за него. "
Непредсказуемостта на американския президент е обвързвана с огромна опозиция вътре в Съединени американски щати, само че Руската федерация ще работи с него, без значение от компликациите, даде обещание Владимир Путин.
Путин не вижда заплаха от активизирането на НАТО в Източна Европа и Прибалтийските републики. " Нека да си упражнявам там! ", споделил той.
За нуклеарното разоръжаване, химическото оръжие
Русия ще се стреми към всеобщо нуклеарно разоръжаване, съобщи президентът на страната. Той означи, че преди 17 години Русия е утвърдила контракта за възбрана на нуклеарните опити, а Съединени американски щати към момента не са го създали.
Американците получиха достъп до всички безусловно секретни обекти на Руската федерация, освен това съглашението имаше изцяло тесногръд темперамент. Русия се надява, че Съединени американски щати ще се завърнат към договарянията по въпроса за унищожаването на оръжейния плутоний, уточни Путин.
Руският президент съобщи, че Москва не е излязла от съглашенията за плутония, а ги е прекратила, " очаквайки естествена, действителна глоба от страна на сътрудниците ".
Ние не се връщаме в 50-те години, нас ни връщат там , акцентира Путин.
Съединени американски щати реалокираха периодите за ликвидирането на своето химическо оръжие от 2007 на 2023 година. По думите му " за страна, която се прогласява за първенеца в региона за неразпространението и надзор над въоръжаването, това не е солидно ".
От 2014 година Съединени американски щати на процедура прекратиха работата в границите на споразуменията с Русия в региона на мирното потребление на нуклеарна сила, споделя Путин.
За проблемите на Европа
Европа в действителност приветства разпада на редица европейски страни, " без да скрива насладата си от това ", счита Путин. " Има ги и верните борци за самостоятелност и независимост, има и сепаратисти, които не могат да отстояват правата си даже благодарение на демократичните механизми ", е заключението му.
Създаването на мононационални страни не е панацея от вероятните спорове, акцентира Путин.
Западът оказа напън на съда за решението за приема на Косово. Признанието на независимостта на Косово отвори кутията на Пандора и в света породиха нови рецесии, като тази в Каталуния, сподели още съветският президент.
За Близкия Изток и битката с интернационалния тероризъм
Вместо да се нанесе действителен удар по тероризма, а не да се имитира битка с него, някои страни вършат всичко, тъй че хаосът в Близкия Изток да стане непрестанен, сподели Путин. На такава политика има опция, което сподели Русия в Сирия, добави той.
Путин означи, че има всички учредения да се счита, че терористите в Сирия " в най-скоро време ще доубием, само че това не е мотив да се радваме и да считаме, че с това е свършено " .
Заплахата от превръщането на зоните за деескалация в раздел от Сирия съществува, само че Руската федерация се надява, че взаимоотношението на всички сили в страната ще разреши това да бъде избегнато, добави още Путин.
Русия има желание да развива връзките си със Саудитска Арабия и другите страни от Близкия Изток, без значение от връзките на тези страни със Съединени американски щати, съобщи съветският президент.
За Корейския полуостров
Путин назова обстановката към КНДР рискова - " кой знае къде и какво има прикрито в Северна Корея и дали не могат да поразят всичко с един удар ".
Президентът на Русия изрази подозрение в това, че предпазен удар по Пхенян може да бъде еднопосочно сполучлив. Той прикани да се отнасят с почитание към КНДР .
" Ние абсолютно осъждаме нуклеарните тествания, провеждани от КНДР. Изцяло изпълняваме всички решения във връзка с Северна Корея, признати в границите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", бяха думуте му.
За Ситуацията с Украйна
Путин съобщи, че обича Украйна и украинския народ и го смята за " приятелски, даже за част от съветския народ " . Възстановяването на връзките сред Русия и Украйна е належащо и на двете страни, означи президентът, добавяйки, че Русия ще направи всичко за вътрешното обединяване на Украйна.
Той счита, че затварянето на границите сред Руската федерация и републиките в Източна Украйна ще докара до кланета там, а Русия няма да допусне това.
Да се трансферира отговорността за осъществяването на Минските съглашения единствено на Русия " няма да се получи ". Руският президент сподели, че сегашните управляващи в Киев саботират Минските съглашения, " всички от дълго време схванаха, че настоящето управление на Украйна не е в положение да ги извърши ".
" Необходима ни е демократична, другарска Украйна “, акцентира Путин.
Западът би трябвало да оказва въздействие на Киев за регулирането на спора в Украйна. Путин вижда в европейските сътрудници заинтригуваност в разрешаването на украинската рецесия. " Сегашната обстановка е резултат от неконституционното въоръжено завземане на властта в Украйна и Европа е отговорна за това, тъй като поддържа този прелом ", сподели още Путин.
" Ще пазим нормандския формат до тогава, до момента в който нашите сътрудници желаят това и ще се стремим към осъществяването на тези Мински съглашения ", сподели Путин.
Президентските избори в Русия

Победителят на президентските избори през 2018 година би трябвало да направи страната гъвкава и във висша степен конкурентоспособна, сподели президента на Руската федерация.
На въпрос дали е допустимо жена да стане президент на Русия, Путин отговори: " У нас всичко е допустимо ".

Опитите да се повлияе върху изборите в Русия благодарение на тематиката за Олимпиадата са обречени на неуспех и ще имат противоположен резултат, счита стопанинът на Кремъл. Путин назова оскърбление на страната обстоятелството, че МОК беше или заставен да накара Русия да взе участие под безпристрастен байрак, или въобще да не я позволява до игрите.
За стопанската система
Путин назова " обективна " цената на суровия нефт от 50 $ за барел.
Четвърто тримесечие съветската стопанска система има растеж, за цялата история на страната не е имало толкоз невисок индикатор на инфлацията – 3%, добави съветският президент. Той изрази вяра за това, че стопанската система на Русия се е справила с въздействието върху нея на такива фактори като ниските международни цени на енергоносителите и натиска от глобите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР