Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски даде предложение за

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски даде предложение за
Коментари Харесай

Президентът на Северна Македония за референдума: Честният въпрос трябва да бъде „Искате ли да влезете в ЕС при тези условия?“

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски даде предложение за въпрос, в случай че оповестеният от опозицията референдум се организира, пред македонския седмичник „ Фокус “.

„ Доколкото разбрах, въпросът няма да е за конституционните промени, а за двустранния контракт с България и за какво той е включен (в преговорната рамка). Ако някой не схваща, че това двустранно съглашение, както и договорът с Гърция, е оста, по която продължаваме към Европа, и желае да го няма, почтено е въпросът на референдума да гласи: „ Искате ли да влезете в Европейски Съюз при тези условия? ", споделя Пендаровски, съгласно който опозицията, в лицето на ВМРО-ДПМНЕ би трябвало да излезе с „ почтена дефиниция “ на въпроса и всички партии би трябвало да излязат на този референдум, а не да го бойкотират.

Пендаровски упорства и да се трансформират разпоредбите, тъй че референдумът да се смята за сполучлив, в случай че болшинството от излезлите да гласоподават са дали своят вот позитивно, без значение дали са се явили повече от 50 на 100 от гласоподавателите.

„ Правителството и опозицията би трябвало да трансформират Закона за референдума, да изчистят изборните описи съгласно новото броене и ви убеждавам, че забележителна част от хората ще бъде " за " Европейски Съюз, както настоявам, че болшинството от действителния електорат гласоподава позитивно на референдума (който беше извършен след подписването на договора) от Преспа “, споделя Пендаровски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР