Президентът на Република България Румен Радев проведе телефонен разговор с

...
Президентът на Република България Румен Радев проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

Радев и президентът на Германия обсъдиха евроинтеграцията на Западните Балкани

Президентът на Република България Румен Радев организира телефонен диалог с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер , оповестяват от пресцентъра на президентството. Двамата са разискали разнообразни тематики измежду които са последствията от войната в Украйна, сигурността в Европа и евроинтеграцията на Западните Балкани.

Българският държавен глава оцени високо подхванатите дипломатически дейности от страна на Германия и на президента Франк-Валтер Щайнмайер, ориентирани към деескалация на спора в Украйна. Радев посочи и потребността от предприемане на бързи дейности за попречване на продоволствена рецесия в близки до Стария континент райони, произлизаща от спрените доставки на зърно от Русия и Украйна.

Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер дискутираха и европейската интеграция на страните от Западните Балкани. Българският президент удостовери поддръжката на страната ни за започването на преговорния развой за участие в Европейски Съюз за Албания. Държавният глава акцентира, че е в полза на стабилността на Обединена Европа е всяка страна претендент за член на Европейски Съюз да отстоява европейските полезности.

Радев чака безапелационни резултати от страна на Република Северна Македония в тази тенденция, преди да даде единодушието си за започване на договаряния.
 Румен Радев и Херо Мустафа разискаха районен съд Македония и Ф-16
Румен Радев и Херо Мустафа разискаха районен съд Македония и Ф-16

Срещата бе в постройката на президентството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР