Президентът на Република България Румен Радев присъства на срещи от

...
Президентът на Република България Румен Радев присъства на срещи от
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев посети световното първенство по фехтовка за младежи и девойки в Пловдив

Президентът на Република България Румен Радев участва на срещи от международното състезание по фехтовка за младежи, девойки, кадети и кадетки, което се организира в Пловдив. Държавният глава, под чийто патронаж е шампионатът, изгледа част от днешните дуели в палата №6 на Пловдивския панаир. Радев бе почетен с почетния орден на Международната федерация по фехтовка от президента на федерацията Емануел Кациадакис.

На събитието участваха още кметът на Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметът Георги Титюков, регионалният шеф Ангел Стоев и президентът на Българската федерация по фехтовка Величка Христева.

" За мен е чест и привилегия да ви поздравявам на Световното състезание по фехтовка, на което нашата страна има удоволствието да бъде хазаин. Всички знаем, че историята на фехтовката се написа в продължение на хилядолетия. Още от антични времена дуелите са били средство освен за решение на проблемите, само че и са били израз на чест, достолепие и почитание към съперника. Този хубав спорт и през днешния ден е пълностоен израз на неувяхващи полезности като достойнство, дисциплинираност, безконечен блян към самоусъвършенстване. Искам да благодаря на Българската федерация по фехтовка и Община Пловдив за това, че ни дават опция да бъдем съпричастни на този необикновен състезателен празник. Искам да изразя своята признателност и благодарност и към управлението на Международната федерация по фехтовка за тяхната безрезервна поддръжка и с помощта на чиято сила са основани изискванията да се организира този състезателен конгрес и най-много да се даде опция на тези млади, надарени хора да се изявят ", съобщи президентът.

Днес шампионата продължава с самостоятелната конкуренция при младежите и девойките рапира. България е показана от Силвия Бажлекова, Сара Младенова, Виктория Пастърмаджиева и София Цонева при девойките, както и от Преслав Бончев, Васил Чепишев, Виктор Лечев и Матей Матеев при младежите.

В понеделник българският тим на сабя девойки записа историческо достижение, откакто извоюва бронзовите медали и по този метод завоюва първи орден за българската женска фехтовка в отборна конкуренция на международни шампионати.

Това е четвъртото международно състезание от сходен сан, което се организира в България от 2004 година насам, като в конкуренцията тази година ще вземат присъединяване общо повече от 1500 фехтовачи от близо 100 страни от 5 континента. Шампионатът на планетата продължава до 9-и април.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР