Президентът на Република България Румен Радев направи изявление по случай

...
Президентът на Република България Румен Радев направи изявление по случай
Коментари Харесай

На 1 май Радев критикува политиците, готови да заложат бъдещето на България

Президентът на Република България Румен Радев направи изказване по случай 1-ви май, празника на труда. Той поздрави българските жители за празника. По думите му към този момент век и половина този ден въодушевява битките за обществена и социална правдивост. Той добави, че осемчасовият работен ден, платеният отпуск и обществените привилегии не са получени безплатно, а са извоювани.

Държавният глава не пропусна да разяснява и тематиката за войната в Украйна.

" Войната е най-зловещият зложелател на труда. Изграденото с епохи, изчезва за секунди. Тази година посрещаме 1-ви май, до момента в който в сърцето на Европа се чуват детонации. България към този момент понася косвени вреди от тази война в енергетиката и стопанската система . Ръстът на цените потапя от ден на ден българи под линията на бедността ", сподели президентът

Според Радев има действителен риск войната да ескалира като общоевропейска и даже международна, безапелационен бе президентът. " Има политици, които са подготвени да заложат бъдещето на България в полза на своите користни цели. Никоя политическа измама няма правото да залага живота на почтения работещ човек и да унищожава достиженията на човешката цивилизация ", добави президентът.

Наш дълг е да оказваме помощ на потърпевшите от войната. България ще остане съпричастна със всички, които търсят избавление от този пагубен спор. Наш родолюбив дълг е да не допуснем въвличането на родината ни във войната. Не би трябвало да поносим политически шарлатани да разпалват пристрастеностите за своя приложимост , сподели още Румен Радев.
 Радев пита чии ползи обслужва кабинета
Радев пита чии ползи обслужва кабинета " Петков "

Спирането на доставките на газ за него ще бъде същински тест за европейската солидарност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР